Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorska kolonija u Marseju sjajna u Ligi šampiona: U svakoj utakmici želimo pobjedu

Marsej je u seriji od osam pobjeda, sa istim brojem bodova dijeli čelo tabele u grupi A sa italijanskom ekipom i osigurao je plasman na F8

Marsej je u ozbiljnom krugu favorita u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Pred početak takmičenja na francuski tim, koji sa klupe predvodi nekadašnji crnogorski as sa gola Miloš Šćepanović i sadašnji reprezentativci Vladan Spaić, Uroš Čučković i Dejan Lazović, gledali su kao na nekoga ko bi mogao da dođe do završnice, ali ne i da se ozbiljno približi trofeju.

Ovakvo razmišljanje donekle je bilo opravdano poslije startnog poraza od Pro Reka u Francuskoj od 13:7 (nastupali bez Lazovića i još nekoliko igrača), ali vrlo brzo ovaj tim je to demantovao. Marsej u seriji od osam pobjeda, sa istim brojem bodova dijeli čelo tabele u grupi A sa italijanskom ekipom i osigurao je plasman na F8.

– Sa Pro Rekom na startu takmičenja bili smo oslabljeni i bili smo u igri do odmora. Izgubili smo, ali smo vidjeli da možemo puno i brzo se nadovezala pobjeda u Dubrovniku, zatim u Budimpešti… Dobili smo na samopouzdanju, lijepo igramo, a način na koji funkcionišemo u bazenu daje nam veliku nadu. U klubu je inače sve izvanredno, a najvažnije je da ostvarujemo odlične rezultate. Da li smo očekivali? Ne znam. Možda nijesmo očekivali ovako brzo, ali u svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo – kazao je centar Spaić.

Recept je što je sa igračima ”pogođena” koncepcija i što Šćepanović zna posao.

– Ekipa je, a što je očigledno, dobro posložena. Svako izvršava svoj zadatak, posvećeni smo, trener nas je odlično uklopio i sve funkcioniše kako treba. Vidjećemo kako će biti kada bude najpotrebnije. Mislim da nema razloga na F8 da ne budemo na vrhunskom nivou. Da li će to biti dovoljno za nešto više – vidjećemo. Ali, u svakom slučaju gledamo sebe i to je recept, jer protiv svakoga igramo ozbiljno i sa jasnim ciljem da damo maksimum.

Ovogodišnji format Lige šampiona je pun pogodak, smatra naš reprezentativac. Ne manjka kvaliteta, a puno je favorita.

– Osam klubova u dvije grupe je dobar format. Prošle godine je bilo po šest ekipa što je premalo. Razlika u kvalitetu nije velika. U obje grupe je veliki broj dobrih klubova. Vidi se, zaista, kvalitet i ujednačenost. Desetak ekipa je sličnog kvaliteta i svako svakoga može da dobije, što je prava stvar.

Naš reprezentativac zadovoljan je načinom igre Marseja. Rezultati su automatski stigli, a i on se odlično uklopio u sistem i jaku priču.

– Radim sve što treba, igram kao što igra i ekipa, na kraju krajeva je najvažnije da dobijamo. U takvom okruženju morate biti dobri. Sa te strane sam zadovoljan, svi guramo kako treba. Nakon teškog ljeta došli smo u septembar, okrenuli novi list i krenulo je odlično.

Rudarski posao čeka Spaića i sve igrače koji nastupaju u Ligi šampiona. Do septembra će proći takav dril, za što je potrebna snaga, kvalitet i malo sreće.

– Prije svega, podržavam odluku da se Svjetsko prvenstvo igra na ljeto. Možda je trebalo kalendar malo da se koriguje, ali sport je pobijedio. Napokon se sve vraća u normalu, mislim na kompletan život i vidi se svjetlo na kraju tunela. Istina je da nas čeka zgusnuta i teška sezona, ali navikli smo. Život sportiste je takav i treba samo gurati naprijed.

Zanimalo nas je kako Spaić sa saigračima živi u Marseju u doba korone i da li je komfornija situacija.

– Ovdje je veliki dio populacije vakcinisan sa tri doze – čini mi se 90 odsto. Samim tim normalnije funkcionišemo. Malo se priča o koroni, ima slučajeva, ali počinju na sve ovo kao na gripu da gledaju. Marsej je malo specifičan grad u Francuskoj, ali generalno je labavije, vraća se sve u normalu i mjere su minimalne – ispričao je Spajić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve