Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora uspješno započela nastup na Evropskom prvenstvu

Naše djevojke u drugom kolu, u petak igraju protiv Češke i imaju prvu meč loptu za plasman u glavnu rundu – pobjeda protiv selekcije koja je na startu ubjedljivo poražena (36:26) od Danske, donosi veliki uspjeh i plasman među osam najboljih

Crna Gora je pobjedom nad Sjevernom Makedonijom 33:29 započela nastup na Evropskom prvenstvu u rukometu za igračice do 19 godina u Rumuniji.

Generacija koju predvodi trener Igor Marković savladala je Sjevernu Makedoniju (33:29) i napravila veliki korak ka plasmanu u glavnu rundu.

U duelu protiv tima koji je uz Češku, direktni konkurent u borbi za drugo mjesto u grupi, Jelena Vukčević i saigračice vodile nakon prvih 30 minuta (19:16) i to nakon odličnog izdanja u posljednjih pet minuta prvog dijela igre.

Već sredinom drugog poluvremena, mlade „lavice“ došle su do pet golova prednosti (24:19, 42. minut) i sigurnom igrom do kraja meča, došle do velika dva boda na premijeri.

Nikolina Marković proglašena je za igračicu utakmice sa deset golova, Jelena Vukčević je postigla devet, Andrea Brajović šest, dok je Ivana Vujadinović pet puta zatresla protivničku mrežu.

Andrea Škerović je upisala pet, a Marija Marsenić četiri odbrane.

Naše djevojke u drugom kolu, u petak igraju protiv Češke i imaju prvu meč loptu za plasman u glavnu rundu – pobjeda protiv selekcije koja je na startu ubjedljivo poražena (36:26) od Danske na startu, donosi veliki uspjeh i plasman među osam najboljih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve