Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkašice Crne Gore u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva naše košarkašice igraće u Ljubljani protiv selekcije Francuske.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za žene, pošto su večeras u Tel Avivu pobijedile Italiju.

Naša selekcija je od starta utakmice bila konstantno u vođstvu i potpuno zasluženo savladala Italiju sa 63:49 (22:8, 13:14, 13:9, 15:18).

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva naše košarkašice igraće u Ljubljani protiv selekcije Francuske.

Ukoliko košarkašice Crne Gore obezbjede plasman među šest najboljih evropskih selekcija igraće na Olimpijskim igrama u Parizu što bi bilo prvi put da naše dame idu na najveću svjetsku smotru sportista.

Odigrale su naše košarkašice od starta do kraja utakmice čvrsto u odbrani i potpuno zasluženo obezbijedile treći plasman u istoriji u četvrtfinale Evropskog prgvenstva, još jednom je dabl-dabl ostvarila Nataša Mek koja je ubacila 13 poena, imala 15 skokova i tri asistencije.

Utakmicu je sjajno otvorila Milica Jovanović koja je u prvoj četvrtini ubacila 11 poena, tri trojke i ulila prijeko potrebno samopouzdanje saigračicama. Jovanović je utakmiu završila sa 17 poena i osam skokova.

Još jednom je sjajna bila i Marija Leković, koja je postigla 15 poena, uz sjajan šut (7/11) i tri asistencije. Naš plejmejker se povrijedio u posljednjoj četvrtini, ali se čini da je povreda lakše prirode i da će biti spremna za meč protiv Francuskinja.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve