Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora osvojila osam medalja na SP u pauerliftingu

Time su se obistinila i naša predviđanja da će se s šampionata svijeta, koji je okupio gotovo hiljadu učesnika, crnogorski reprezentativci u domovinu vratiti s odličjima, time pauerlifting podići na još viši nivo i dodatno omasoviti za šta im treba odati veliko priznanje

Naša pauerlifting reprezentacija Svjetsko prvenstvo GPC federacije u Mađarskoj završila je u velikom stilu! Osmoro takmičara – osam medalja (pet zlatnih, dvije srebrne i bronzana), uz svjetski rekord, bilans je Crne Gore koja je nastupila u najjačem i najbrojnijem sastavu do sada.

U juniorskoj konkurenciji naš najmlađi reprezentativac, Petar Stijepović, osvojio je zlato u benč presu u kategoriji do 60 kg savladavši 122,5 kg čime je oborio svjetski rekord i pokazao da je ogroman potencijal. U mrtvom dizanju svjetske titule pripale su junioru Đorđu Miljenoviću u kategoriji do 90 kg u okviru koje je podigao 320 kg i Jasminu Kočanu u masters kategoriji do 90 kg s ostvarenih 220 kg, srebrna odličja zavrijedili su Dušan Banović u kategoriji do 110 kg s rezultatom 242,5 kg i Nikola Lazović savladavši 280 kg (masters), dok je kod dama Ana Božović uzela bronzu u masters kategoriji do 82,5 kg s ostvarenih 150 kg.

Prethodnih dana svjetski tron u svojim kategorijama zauzeli su Dražen Filipović u pauerliftingu i Miloš Ćećanović u benč presu.

“I više smo nego zadovoljni. Ukupan rezultat prevazišao je sva naša očekivanja. Na Svjetsko prvenstvo otišli smo u najjačem sastavu s ciljem da osvojimo neku medalju, ali baš ovakvom uspjehu definitivno se nijesmo nadali. Svi naši takmičari izborili su se za pobjednički podijum što dodatno dobija na značaju imajući u vidu da je konkurencija bila zaista žestoka i borba često neizvjesna do samog kraja”, izjavio je predsjednik Pauerlifting saveza Crne Gore, Miloš Ćećanović, neposredno po završetku takmičenja u mađarskom gradu Kiškunfeleđhaza.

Time su se obistinila i naša predviđanja da će se s šampionata svijeta, koji je okupio gotovo hiljadu učesnika, crnogorski reprezentativci u domovinu vratiti s odličjima, time pauerlifting podići na još viši nivo i dodatno omasoviti za šta im treba odati veliko priznanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve