Nedjelja, 5 Februara, 2023
Rubrika:

CKM: Deseti Sport fest neće biti održan zbog nerazumijevanja Ministarstva sporta i mladih

Neodržavanjem 10. Sport festa je od strane Ministarstva sporta i mladih i ministra Nikole Janovića je  iskazano veliko nepoštovanje prema gradu Nikšiću, njegovim sportskim  kolektivima i mladima koji u njemu žive, smatraju u CKM

Sa žaljenjem obavještavamo mlade Nikšića i sporstke kolektive da ovogodišnji jubilarni 10. Sport Fest neće biti održan zbog nerazumjevanja Minstarstva sporta i mladih. Naime naša organizacije je u martu mjesecu na konkursu koje je raspisalo ovo ministarstvo aplicirala sa projektom Sport Fest pod sloganom „Izloguj se vrijeme je za trening“, saopštila je NVO Crnogorska kulturna mreža.

foto CKM

Saopštenje CKM prenosimo u cjelosti:

Ovogodišnji festival je kao i prethodni imao za cilj da u saradnji sa sportskim klubovima iz Nikšića organizujemo promociju sporta i zdravih stilova života. Pomenutim sloganom koji je prethodne godine dao dobre rezultate željeli smo da skrenemo pažnju na ozbiljan problem društva koji se odnosi na to  da veliki broj mladih slobodno vrijeme umjesto na sportskim poligonima provodi na interneti i društvenim mrežama. Na prethodnim festivalima je u sportskim nadmetanjima u proṥeku je učestvovalo oko 500. dječaka i djevojčica, dok je uručenju nagrada i zabavnom programu prisustvovalo preko pet hiljada mladih.

Rezultate festivala najbolje mogu potvrditi sportski klubovi iz Nikšića, jer im se nakon njegovog završetka javljao veliki broj mladih koji je želio da počne kod njih da trenira.

Sport Fest je jedini nekomercijalni festival koji se održavao u Crnoj Gori, koji je bio usmjeren ka mladima, i koji je bio poṥećeni od većeg broja festivala koji se održavaju širom države, a koji se većinski finansiraju iz državnog budžeta.

Sve ovo što smo naveli nije bilo dovoljno ljudima iz Ministarstva sporta i mladih da prepoznaju značaj podrške festivalu koji je od izuzetnog značaja za mlade iz Nikšića. Iz kolegijalnosti prema organizacijama čiji su projekti podržani iste nećemo komentarisati, ostavićemo javnosti da procijeni njihove rezultate.

Ozbiljno sumnjamo da naš projekat od strane evaluatora nije na adekvatan način razmatram, a da apsurd bude još veći na donošenje odluke se čekalo oko šest mjeseci.

Želimo da upozorimo kako Vladu, tako i crnogorsku javnost   da nimalo nije dobro da ministar Nikola Janović pojedinim organizacijama obećava podršku kroz ovaj konkurs prije nego  je poziv javno objavljen. Takođe ono što je zabrinjavajuće jeste da se  gospodin Janovoić oglušio o naš poziv koji smo mu uputili u septembru da razgovaramo kako se našao način da se održi ovogodišnji festival. Očito da ministra nije interesovao festival koji animira mlade da počnu da se bave nekom sportskom aktivnošću.

Neodržavanjem 10. Sport festa je od strane Ministarstva sporta i mladih i ministra Nikole Janovića je  iskazano veliko nepoštovanje prema gradu Nikšiću, njegovim sportskim  kolektivima i mladima koji u njemu žive.

Očito da ljudi iz Ministarstva sporta i mladih misle da Nikšiću gradu koji je iznjedrio vrhunske sportiste mogu zamazati oči na način što će ofarbati zidove i parket neke školske sale. Uvažena gospodo Nikšić je u prethodnom periodu dao mnogo za crnogorski sport i on zaslužuje mnogo više od onoga što mu dodjeljujete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve