Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

CIRKUS U SRBIJI: FSS izbacio Kolubaru iz Mozzart Bet Superlige

Odluka nije da je Kolubara direktno poslata u niži rang, već joj je oduzeto devet bodova, čime je izgubila šansu da se spasi u poslednjem kolu.

U Superligi Srbije godinama traje cirkus koji kontroliše vladajuća SNS i ona u svojoj “gluvoj sobi” odlučuje o svcemu u Srbiji, pa i o tome ko će biti šampion, ko ići u Evropi i ko će ispasti iz fudbalske elite.

Tako je u “gluvoj sobi” odlučeno da u niži rang treba da se ove godine preseli Kolubara, jer je “samo” ona kriva za neregularnosti u domaćoj fudbalskoj sceni u kojoj je po kolu uprosjeku namješteno po pet utakmica.

I tako je dugo čekana odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije je stigla na sto i presudila da je Kolubara izbačena iz Mozzart Bet Superlige!

Odluka nije da je Kolubara direktno poslata u niži rang, već joj je oduzeto devet bodova, čime je izgubila šansu da se spasi u poslednjem kolu.

Međutim cirkus je sama presuda za “namještanje” utakmica u kojima “saradnici” nijesu toliko krivi i odgovorni.

Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo sa finansijskim kaznama od po 3.000.000 dinara, jer tako odgovara mezimici nacije i SNS iz nekog samo njima poznatog razloga.

Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo sa finansijskim kaznama od po 3.000.000 dinara.

Na ovim prostorima je već viđeno selektivno kažnjavanje klubova za namještanje utakmica i mnogima je još u sjećanju čuvena Šajberijada kada je Slavko Šajber bez dokaza i istražnog postupka odlučio da ponovi kolo i selektivno kazni klubove.

Tada je od strane FSJ za namještenu proglašena utakmica Sutjeska – Budućnost (5:5), što je uistinui bila, ali nije Hajduk – Dinamo Vinkovci (6:3) iako je na obje utakmice namještana lista strijelaca, pa je Miloš Bursać dao četiri gola Budućnosti, ali to nije bilo dovoljno za “zlatnu kopčku”, jer je Davor Čop u Splitu dao tri gola Hajduku.

O ostalim cirkuskim odlukama bilo bi smješno i diskutovati. I baš tako je samo Kolubara kriva što je igrala namještene utakmice sa Mladosti GAT i Spartakom, a oni su “nevini”, kao što je i te 1986. godine bila nevina Crvena zvezda, ili Hajduk, Partizan ili Dinamo iz Zagreba!

Međutim, biće zanimljivo kada na red dođe istraga za utakmice mezimice predsjednika na kojim redovno nestaje struja u VAR sobi kada treba da se sudi penal protiv nje ili prizna gol koji je možda postignut iz nedozvoljene pozicije.

Cirkus oko odluke FSS je još veći zbog činjenice da je utakmice prijavila UEFA, koja će por dukovodstvom intimusa Zvezdana Terzića i družine, Aleksandra Čeferina aminovati selektivne odluke FSS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve