Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

CFL Budućnost – Sutjeska: Derbi koji može da odredi domete

Najveći crnogorski derbi igra se večeras pod Goricom (20 h), a obje ekipe u međusobni duel ulaze nakon debitanskih pobjeda novih trenera – Miodraga Džudovića, odnosno Nenada Brnovića

Utakmica Budućnosti i Sutjeske obilježiće peto kolo fudbalskog prvoligaškog karavana.

Najveći crnogorski derbi igra se večeras pod Goricom (20 h), a obje ekipe u međusobni duel ulaze nakon debitanskih pobjeda novih trenera – Miodraga Džudovića, odnosno Nenada Brnovića.

Jezero će danas u Beranama ugostiti Petrovac (18 h), dok će Mornar kao favorit biti domaćin Jedinstvu (20 h). Posrnula Iskra pokušaće protiv Arsenala da se pomjeri sa diobe posljednjeg mjesta.

Sjutra od 20 časova vodeći Dečić odmjeriće snage sa Rudarom.

Prekretnica

Budućnost je sporije ušla u domaću sezonu, o čemu svjedoči činjenica da ima svega tri boda poslije tri utakmice, uz negativnu gol razliku.

Podgoričani su se probudili u Pljevljima sredinom sedmice, a sudar sa Nikšićanima mogao bi da bude prekretnica boljih igara i rezultata.

“Nakon Evrope, gdje smo se istrošili fizički i emotivno, otišli smo oslabljeni i izmoreni na prvo gostovanje u Petrovac. Nije alibi, već je činjenica da nijesmo imali dosta igrača i da su pojedini igrali na neprirodnoj poziciji. Desilo se to što se desilo, a onda nas je sačekao poraz od Dečića kod kuće”, rekao je golman Đorđije Pavličić.

“Ni u najgorem slučaju Budućnost sebi ne smije da dozvoli da bude u toj situaciji, da iz dvije utakmice nema nijedan bod, ali smo nakon Dečića svjesno sjeli i pogledali se u oči. Postavili smo ciljeve ispred sebe i što treba da se radi u budućnosti. Tako smo u Pljevljima odigrali taktički odličnu utakmicu i došli do trijumfa što je najvažnije. Poslušali smo zadatke šefa i stručnog štaba, vratili se kući sa tri boda koja nam mnogo znače pred derbi”.

Derbi sa Sutjeskom je najveća utakmica domaćeg fudbala, a često je i najljepša.

“Derbi je uvijek derbi, a Sutjesku ne bih previše komentarisao, jer smo svi svjesni njenog kvaliteta. Vjerujem da će utakmica biti odlična, ali isto tako smatram da imamo veći kvalitet i potencijal od rivala. Ako budemo ispunili zadatke stručnog štaba, vjerujem da ćemo bez problema privesti utakmicu u našu korist”,kazao je čuvar mreže Budućnosti.

Novi trener podgoričkog tima Miodrag Džudović pokušava da podigne igrače, ojača timski duh. Tako je i došao debitantski trijumf pod Golubinjom.

“Smatram da nijesam ja taj koji bi trebalo da ga hvali, ali sam siguran da će to uraditi vrijeme i rezultat u skorijoj budućnosti. Mogu da kažem da je novi trener jasno stavio do znanja svoje ciljeve, podijelio zadatke što se tiče discipline svakog pojedinca u kolektivu i na terenu, ali i van njega. Siguran sam da će čovjek sa takvim iskustvom i takvom karijerom imati šta da nam prenese”, poručio je 25-godišnji Pavličić.

Nenad Brnović je nedavno preuzeo kormilo Sutjeske i odmah upisao trijumf protiv Iskre.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti večeras će biti na strani najljućeg rivala.

“Ovo je najveći derbi, ali i prilika da se pokažemo u pravom svjetlu. Vjerujem da nam je pobjeda protiv Iskre dodatno podigla samopouzdanje i očekujem da momci daju sve od sebe kako bi ostvarili povoljan ishod. Pokušaćemo da nametnemo našu igru, znamo njihove dobre i loše strane… Treba da iskoristimo njihove slabosti i to treba da iskoristimo. Znamo da dobro igraju pred svojom publikom, ali nijesmo bez šanse. Svi su igrači spremni i orni da odgovore zadatku. Imali smo nekoliko dana za pripremu, igrači su svjesni odgovornosti i vjerujem da su odlučni da uđu u pobjednički kolosijek. To što smo jedni i drugi slavili u prethodnom kolu dobro je za fudbal, ali vjerujem da ćemo se mi bolje snaći u predstojećem meču”, poručio je Brnović.

Krilni napadač Filip Knežević vratio se u startnu postavu Nikšićana.

“Očekuje nas najljepša utakmica u Crnoj Gori. To je realnost. Lično, a vjerujem i moji saigrači, jedva čekam da istrčimo na teren. Zadovoljan sam što sam u šampionat ušao kao strijelac kome se zavidi, ali nijesam još zadovoljan svojom igrom. Osjećam se loše na terenu, zbog povrede koja me od fudbala odvojila mjesec. Nadam se nastavku svoje golgeterske serije i pravom fudbalskom spektaklu za crnogorske okvire. Mučili smo se protiv Iskre, nijesam ja, a ni neki od mojih saigrača fizički spremni dovoljno, ali očekujem meč bez kalkulacija, utakmicu sa dosta golova”, smatra iskusni ofanzivac.

Žele da ostanu u vrhu

Iznenađujuće visok let Jezera koje je trenutno ispred šampiona i vicešampiona (Sutjeske i Budućnosti), a iza Petrovca s kojim se sastaje u Beranama.

Tabela nije baš ,,prirodna“, s tim što to ne remeti Plavljane da nastave da budu prijatno iznanađenje elitnog ranga crnogorskog fudbala.

Trener Rade Petrović svjestan je težine zadatka protiv tima sa Jadrana, ali u krajnjem vjeruje u pozitivan epilog.

“Petrovac je odlično selektirana ekipa, jako dobro vođena sa klupe. Nije slučajno što su u ovom momentu na diobi prvog mjesta. To je ekipa puna kvaliteta u svim linijama. Milić igra najbolji fudbal, Augusto pruža sjajne partije, Mendi potvrđuje potencijal iz meča u meč, a Faust je pokazao kakav je strijelac. Respektujemo rivala, ali i mi se pitamo. U dobroj smo formi, rastemo kao grupa i uradićemo sve da budemo zadovoljni nakon utakmice. Odgovara nam sve osim poraza, a nadamo se da možemo i do pobjede. Imamo manjih kadrovskih problema, ali oni koji istrče na teren daće maksimum”, kazao je Petrović.

,,Nebo-plavi“ su poslije remija u sjajnom derbiju (2:2) ostali izjednačeni s Dečićem na vrhu, gdje žele da ostanu i nakon gostovanja u gradu pod Jasikovcem.

“Odlično smo počeli sezonu, u tom ritmu treba da je nastavimo. Očekuje nas težak meč protiv ekipe koja je takođe u sjajnoj formi. Rezultati Jezera ukazuju da neće biti nimalo lako. Ali imamo plan, znamo koji nam je cilj i zanimaju nas samo tri boda. Ne razmišljamo ni o jednom drugogm rezultatu”, kazao je desni bek Aleksandar Milić.

Šansa za iskupljenje

Mornar i Jedinstvo Franca ne mogu biti zadovoljni učinkom – Barani su sakupili tri boda, a Bjelopoljci samo bod iz četiri utakmice.

“Naši dosadašnji rezultati su ispod očekivanja, niko nije mislio da ćemo imati tri boda poslije četiri meča. Vjerujem, ipak, da ćemo od meča sa Jedinstvom izaći na pobjednički kolosijek. Želimo da pokažemo da ova ekipa i ovaj klub zaslužuju mjesto u gornjem dijelu tabele. Poštujemo rivala, ali naš cilj je jasan”, izjavio je vezista Lazar Lambulić.

Duel na ,,Topolici“ šansa je za bolje brojke s obje strane.

“Manjak sreće i greške u bitnim momentima uticali su da ne ostvarimo bolji saldo. Zaslužili smo još koji bod, ali ono što je bilo ne možemo da vratimo. Možemo da popravimo određene segmente, a onda će doći i rezultati. Još nijesmo stigli do prve pobjede, ali vjerujem da je nećemo dugo čekati. Nijesmo u poziciji da prijetimo, ali imamo pravo da vjerujemo u povoljan epilog u Baru. Mornar je jak, ima igrače koji u svakom trenutku mogu da riješe utakmicu, ali nadam se da ćemo zaustaviti njihove adute. Organizovanom, borbenom i disciplinovanom igrom možemo do remija ili trijumfa”, poručio je Sead Dacić, defanzivac Jedinstva u čijim redovima neće biti kapitena Momčila Dulovića zbog crvenog kartona iz prošlog kola.

Iskra želi bijeg sa dna tabele

Tri meča, samo jedan bod i gol razlika 0:6. Vrlo loš start Iskre u domaćem prvenstvu i upaljen alarm pred večerašnji duel s Arsenalom.

“Nijesmo željeli ovakav start, ali dva teška gostovanja pretendentima na titulu, Dečiću i Sutjesci, i neriješen ishod sa Rudarom neće nas pokolebati da večeras popravimo utisak i obradujemo vjerne navijače. Težak raspored je za nama i uz sav respekt prema novajliji u ligi vjerujem da će igrači biti na visini zadatka i konačno, poslije pet utakmica, što na međunarodnoj, što na domaćoj sceni, zatresti protivničku mrežu, kako bismo upisali tri boda. Ne želim da se pravdam i tražim alibi za loše rezultate, ali na sceni je ove takmičarske sezone maltene nova ekipa Iskre kojoj je neophodno vremena da se uigra i još kada se na to nadovežu povrede Perta i Rajovića onda treba trenutnu situaciju shvatiti kao realnost. Nećemo klonuti duhom, naprotiv, kvalitet smo ispoljili protiv Ljačija i samo je pitanje trenutka kada ćemo se vratiti na pravi kolosijek”, ne krije optimizam trener Milivoje Novović.

Insistira da igraju bez opterećenja i sa stavom bez obzira koji je trenutni rezultat.

“I kada je najteže i kada ne ide sve po planu, treba pružiti moralnu podršku igračima i uliti im samopouzdanje da prebrode iskušenja i stave do znanja fudbalskoj javnosti da naša ekipa ima kapaciteta za visok plasman. U suprotnom za sva loša izdanja i slabe rezultate preuzimam odgovornost na sebe”, samokritičan je Novović koji će i protiv Arsenala imati kadrovskih problema.

Naime, pored pomenutih igrača van stroja je i povrijeđeni kapiten Obradović, dok je nastup Perovića pod znakom pitanja ukoliko uprava kluba ne dobije sertifikat za njegovu pristupnicu ,,crveno-bijelima“.

Arsenal se kao debitant u eliti drži dosta dobro, što potvrđuju dvije pobjede protiv Mornara i Jedinstva.

Tivćani su na šest bodova, a novi profit tražiće u Danilovgradu protiv posrnule Iskre.

“U specifičnoj smo situaciji. Igramo uvijek u gostima, ali za sada smo zadovoljni postignutim. Idemo na meč sa Iskrom sa željom da uvećamo saldo. Dobro je sve što se dopisuje na tabeli, ali probaćemo da pobijedimo u Danilovgradu. Raduje nas to što kao novi prvoligaš možemo da pariramo svima. Moramo da popravimo još dosta stvari, ali za sada sve ide kako smo planirali”, rekao je trener Radisav Dragićević, koji dodaje:

“Iskra će se probuditi sigurno. Doći će do igre i rezultata, ali vjerujem da će u tome uspjeti poslije meča sa nama. Idemo tamo u pozitivnom raspoloženju, sa nadom u još jedan povoljan epilog. Svi igrači su na raspologanju, osim Mališića”, zaključio je Dragićević.

Raspored

BERANE: Jezero – Petrovac (18 h)

BAR: Mornar – Jedinstvo (20)

DANILOVGRAD: Iskra – Arsenal (20)

PODGORICA: Budućnost – Sutjeska (20)

Nedjelja

TUZI: Dečić – Rudar (20)

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve