Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Češka se nada reprizi prilikom posljednjeg gostovanja u Podgorici

Crna Gora i Češka su se posljednji put sastali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine - u oba susreta su Česi bili ubjedljivi i slavili sa po 3:0.

Česi su u subotu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo savladali Farska Ostrva u gostima (3:0), a Šilhavi je u Podgoricu stigao bez nekoliko standardnih prvotimaca, kojima je potreban odmor. U pitanju su Aleks Kral, Vladimir Coufal, Tomaš Holeš, David Jurašek, Ladislav Krejči, Vaclav Jurečka i Jan Kuhta.

“Još se dobro sjećam posljednje kvalifikacione utakmice sa Crnom Gorom u Podgorici. Iako smo pobijedili ubjedljivo, rezultat nije odgovarao stanju na terenu, nije bilo baš tako jednostavno. Sličan kvalitet protivnika očekujem i sada, biće težak meč”, rekao je Šilhavi na konferenciji za medije.

Česi nakon tri kola u kvalifikacijama imaju sedam bodova.

“Prioritet u junu nam je bio da pobijedimo Farska Ostrva i to smo ostvarili. Želimo, ipak, i ovaj meč da odigramo dobro i ostvarimo dobar rezultat. Nedostajaće nam sedam igrača, ali oni koji su tu imaće priliku da pokažu kvalitet”, jasan je Šilhavi.

Crna Gora i Češka su se posljednji put sastali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine – u oba susreta su Česi bili ubjedljivi i slavili su sa po 3:0 u junu i septembru 2019. godine.

Kapiten Tomaš Souček, poručio je da opet žele da pobijede u Podgorici.

“Bili smo veoma dobri u tom posljednjem duelu protiv Crne Gore i imam lijepe uspomene sa tog gostovanja u Podgorici. Predstojeća utakmica neće biti laka, crnogorski tim je nezgodan, ali uradićemo sve da ponovimo pozitivan rezultat”, istakao je 28-godišnji fudbaler.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve