Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Češki predsjednik osudio kampanju protiv najjače opozicione stranke

''Smatram da su neumjesni, nefer i opasni predizborni napadi Andreja Babiša koji raspiruju antiukrajinsko raspoloženje. Ali kampanja njegovih protivnika koja od njega i pokreta ANO pravi zagovornike ruskih interesa jednako je nefer i jednako opasna'', poručio je na mreži Iks (X) češki predsjednik

Predsjednik Češke Petr Pavel osudio je kampanju vladajuće koalicije Zajedno premijera Petra Fijale u kojoj se koriste predizborni plakati najjače opozicione stranke ANO i portret bivšeg premijera Andreja Babiša ali je u toj kampanji originalna parola “Češka, za tebe sve” zamijenjena sa “Rusijo, za tebe sve”.

„Smatram da su neumjesni, nefer i opasni predizborni napadi Andreja Babiša koji raspiruju antiukrajinsko raspoloženje. Ali kampanja njegovih protivnika koja od njega i pokreta ANO pravi zagovornike ruskih interesa jednako je nefer i jednako opasna“, poručio je na mreži Iks (X) češki predsjednik.

Kako se približavaju junski izbori za Evropski parlament lider opozicije Babiš i njegova stranka zaoštravaju kampanju u kojoj sebe predstavljaju kao mirotvorce, zaštitnike građana protiv pretjerane pomoći Ukrajini a kao ratne huškače češku vladu i premijera Fijalu koga Babiš optužuje da se „ponaša kao da je ukrajinski premijer“.

„Ovo je ukrajinski premijer ili se makar igra da jeste, šeta po cijelom svijetu i lobira za Ukrajinu a vrhunac je što je u to uvukao i naš grb. To je češki lav kod te čudne municije koju traže trgovci smrću po cijeloj planeti. Ne znamo za koliko kupuju, za koliko prodaju, ko će na tome zaraditi. Fijala ne radi ništa za češke građane“, kritikovao je Babiš češku inicijativu u koju se uključilo dvadesetak zemalja da se nabavi municija za Ukrajinu.

U drugoj video poruci na društvenim mrežama lider opozicije pitao je „kolika je marža po komadu artiljerijske municije“.

„Da li funckioniše ta municija? Da li ćete opet opljačkati Ukrajince za neke pare“, pitao je Babiš.

Vladajuća koalicija Zajedno iskoristila je grešku opozicije što je zaboravila da registruje internet domen sa ključnom parolom opozicione kampanje „Češka, za tebe sve“ i sada sa tog sajta Zajedno vodi protiv Babiša i ANO kampanju, predstavljajući ih kao poslušnike Kremlja uz podsjećanje da je Babiš u mladosti bio registrovan kao agent zloglasne komunističke čehoslovačke tajne policije StB.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve