Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeferin u izbornoj kampanji SNS podržao Vučića

Pod izgovorom otvaranja stadiona u Zaječaru Čeferin je unizio do te mjere UEFA da se pojavio u izbornoj kampanji Aleksandra Vučića u društvo Milorada Dodika.

Piše: Stanko Radulović

Taman kad pomislite da ste sve vidjeli od Aleksandra Čeferina, predsjednik UEFA, pokaže da može još bizarnije i gore od svega što ste od njega do sada vidjeli i pojavi se u izbornoj kampanji SNS u Zaječaru.

Pod izgovorom otvaranja stadiona u Zaječaru, gdje se tamošnji Timok takmiči u četvrtom rangu, predsjednik Evropske kuće fudbala unizio je do te mjere UEFA da se pojavio u izbornoj kampanji SNS u društvu Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, i aboliranog kriminalca u srpskom fudbalu Dragana Džajića, te brojnih nižih partijskih sluga predsjednika svega i svačega u Srbiji.

FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Tokom boravka u Srbiji Čeferin je prisustvovao i utakmici Srbija – Bugarska na kojoj je vidno navijao za selekciju domaćina i pognute glave ispratio vodeći gol gostiju, stavljajući se na krajnje neprofesionalan način na stranu domaće selekcije.

Možda su dešavanja iz Leskovca zaista blagotvorna za Srbiju i evropski fudbal, jer je Evropa imala priliku da u direktnom prenosu i u prisustvu brojnih medija vidi da je srpsko društvo obuhvaćeno kriminalom i korupcijom. Može se takođe konstatovati da su vlastodršci toliko izgubili kompas da javno pokazuju koliko je od strane Alekdandra Vučića, Crvene zvezde i kadrova FSS i sama UEFA poprimila koruptivne karkateristike srpskog društva i fudbala.

Koliko je nisko pao i izgubio kompas Čeferin je pokazao proteklih dana i svojim izjavama tokom kojih je podržao reprezentaciju Italije u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu na račun Ukrajine, na šta je burno reagovao legendarni Sergej Rebrov.

“Italija mora da se kvalifikuje za Euro 2024, inače bi to bila katastrofa. Italijanska reprezentacija je previše važna i mislim da će pobijediti Ukrajince”, kazao je Čeferin.

Kada kažete da jedna selekcija mora da se plasira na EURO to znači da vi odlučujete unaprijed da rival ne smije da ode na to isto takmičenje, što je u sportu nedopustivo.

”Kriminalni” Čeferin se tu nije zaustavio, pa je kritikovao sve one koji napadaju bivšeg čelnika španskog fudbala Rubaljesa koji je prilikom dodjele medalja krajnje neprimjereno poljubio reprezentativku Španije Đeni Ermaso.

“To što je u radio bilo je, rekao sam, nesmotreno i neprikladno. Ali sad kad vidim da mu na teret stavljaju ozbiljan zločin… Kao advokat za kriminalne radnje, smatram da je to potpuno nelogično. Vi, novinari, ste podigli čitavu priču na taj nivo”, smatra predsjednik UEFA.

Po Čeferinu, koji se još hvali da je advokat, muškarci u svakom trenutku imaju pravo da nasrću na žene u ljube ih i pipaju na stadionima, javnim mjestima, ili bilo gdje drugo, i da za to prođu nekažnjeno jer to nije nasilje, to je samo ”nesmotreno ponašanje”.

Ako je i od Čeferina mnogo je, a on kao advokat valjda bi najbolje trebao da zna šta su ljudska prava i dokle neko smije i ne smije da ide.

Nakon svega je jasno da je krajnji čas da najkvalitetniji evropski klubovi reaguju i stanu na put daljoj balkanizaciji UEFA, pa stoga Čeferin mora da ide.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
21.11.2023-17:09 17:09

Priznaj da te svrbe novi moderni stadioni koje je Srbija izgradila. Valjda ti je jasno da je Vučić vanserijski igrač ..Od nemoći i zlobe možeš samo da mrziš, briga koga.

Sindon
22.11.2023-00:21 00:21
Reply to  SuperHik

TI SI NEPISMEN SUPER PIJANAC

Krsto
22.11.2023-09:27 09:27
Reply to  SuperHik

Sta ce im stadioni kad su NULA u fudbalu?

cetinje
21.11.2023-17:22 17:22

Ne vidjeh odavno zajedno na jedno mjesto vecu gomilu GO*ANA,ljepote braca rusko-serbska,a ugrozeni i jedni i drugi.

SuperHik
22.11.2023-04:22 04:22
Reply to  cetinje

Gledaš ih svaki dan u svojoj maloj, siromašnoj varošici. Pogledaj nove stadione u SR i kojim tempom se razvija, dok si ti gologuzan koji samo ume da mrzi i bude ljubomoran.

SuperHik
22.11.2023-07:49 07:49
Reply to  cetinje

Ljubomorko, stopiraš li do Budve ?

Gagi
21.11.2023-20:11 20:11

Cetinje@
Nema razloga da tako govoriš o ljudima a pigotovo o onima koji navijaju za italiju .Mozda si ti talijan? Fala na pažnji.

LoMi
22.11.2023-10:29 10:29

Čeferin se baš potreso na pisanje aktuelno, hahaha mukice