Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeferin: Nema razloga da izbacimo i Bjelorusiju

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je da nema razloga da i Bjelorusija, poput Rusije, bude izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je da nema razloga da i Bjelorusija, poput Rusije, bude izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ministarka unutrašnjih poslova Njemačke Nensi Fezer nedavno je pisala UEFA i zahtijevala da se Bjelorusija, kao saveznik Rusije koja vodi rat u Ukrajini, isključi iz međunarodnih takmičenja.

“Malo je populistički zahtjevati izbacivanje i Bjelorusije. U ovom trenutku ne vidimo razlog za to. Ako se stvari promijene, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebalo da poštuju naše naše pravo odlučivanja. Mi takođe ne propovijedamo političarima i vladama šta bi trebalo da učinimo”, izjavio je Čeferin u intervjuu za Sport Bild.

Bjelorusiji je dopušteno da nastupa u takmičenjima pod okriljem UEFA, ali će domaće utakmice morati da igra van zemlje i bez prisustva navijača.

Fudbalska reprezentacija Bjelorusije igraće u I grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine sa Andorom, Izraelom, Rumunijom, Švajcarskom i Kosovom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve