Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Čeferin huligane Dinama nazvao idiotima, pohvalio reakciju crnogorske policije

''U konkretnom slučaju tragičnog događaja, Dinamo kao klub nije ni znao da je ova grupa navijača otputovala u Atinu. To su kriminalci koji su se organizovali, otišli u Atinu dva dana prije utakmice i napravili to što su napravili'', rekao je Čeferin

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin na dan kada je prije sedam godina postao prvi čovjek evropskog fudbala komentarisao je i kvalifikacije za Ligu šampiona, koje je obilježila smrt navijača AEK-a u obračunu sa pristalicama zagrebačkog Dinama.

“U konkretnom slučaju tragičnog događaja, Dinamo kao klub nije ni znao da je ova grupa navijača otputovala u Atinu. To su kriminalci koji su se organizovali, otišli u Atinu dva dana prije utakmice i napravili to što su napravili”, rekao je Čeferin za slovenački Sport klub.

Tražena je diskvalifikacija Dinama.

“Tako je odlučila naša Komisija za bezbjednost takmičenja i ja se slažem s tim. Dinamo Zagreb kao klub uopšte nije bio uključen u postupak. Da li bi zaista bilo ispravno kazniti klub i 99,9 odsto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je klub mogao znati da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutro sjeli u iznajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj”, upitao je Čeferin,a prenosi SK Srbija.

Pohvalio je reakcije policije, uključujući i crnogorsku…

“Nakon događaja u Grčkoj hrvatska policija postupila je vrlo profesionalno, kao i crnogorska i albanska. Stalno su pratili šta se događa i obavještavali grčke kolege. Strašno je da se nešto strašno mora dogoditi da se svi zajedno probudimo. Ali mislim da je ključno to što imamo pomoć države u preduzimanju mjera. Ako nam države ne pomognu, jedino što možemo je da kaznimo reprezentacije”, dodoa je.

Kaže da navijačke grupe imaju moć.

“Budući da ih ima toliko, imaju i političku moć. Mogu uticati na ishod izbora, mogu učestvovati u protestima”, zaključio je Čeferin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve