Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Beograd domaćin Kongresa UEFA u aprilu 2025.

Predsjednik balkanizovane UEFA i intimus predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića baš kao da je odlučio da zabije glogov kolac u Evropsku kuću fudbala.

Kongres Evropske fudbalske unije (UEFA) održaće se 3. aprila 2025. godine u Beogradu.

Odluka o domaćinu Kongresa donijeta je na današnjem sastanku Izvršnog komiteta Uefa u Parizu, saopšteno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Predsjednik balkanizovane UEFA i intimus predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića baš kao da je odlučio da zabije glogov kolac u Evropsku kuću fudbala.

“Ovo je još jedno u nizu priznanja i potvrda dubokog poštovanja i povjerenja koje UEFA ima prema srpskom fudbalskom savezu. Ujedno i prilika da Srbija pokaže svoju sposobnost organizacije i gostoprimstva na međunarodnom nivou. Kongres UEFA nije samo centralni događaj u evropskom fudbalskom kalendaru, već i važna platforma za donošenje ključnih odluka i definisanje budućnosti evropskog fudbala”, navodi se u saopštenju.

Odluka Izvršnog komiteta biće usvojena u četvrtak na Kongresu UEFA u Parizu.

Na Kongresu UEFA trebalo bi da se mjenja Statut UEFA i omogući Čeferinu treći mandat na čelu Evropske fudbalske unije. Prije dersetak godina Čeferin je na čelo UEFA došao upravo na borbi protiv mandata u nedogled i baš je on bio borac za sprečavanje da predsjednmik UEFAS ima pravo na više od jednog mandata.

Ono što je važilo dok se borio za promjene u UEFA, sada više ne treba da važi za njega kada želi treći, a moguće i četvrti i peti mandat!

Čeferin je proteklih godina u UEFA dovukao brojne kadrove iz Srbije, tačnije Crvene zvezde, ali i drugih balkanskih i istočnoevropskih zemalja i na taj način od ove nekad respektabilne sportske organizacije napravio leglo korupcije i kriminala.

Postiđen radom balkanizovane UEFA svoju ostavku je nedavno podonio Zvonimir Boban, proslavljeni fudbaler Dinama i Milana, te reprezentativac bivše SFRJ i Hrvatske.

UEFA je nedavno izgubila sudski spor oko Lige šampiona i evropski sudovi su svojom presudom dali zeleno svjetlo za formiranje Superlige, ali je Čeferin i nakon toga dao “specijalne intervje” za balkanske medije, koje su prenijeli sa oduševljenjem i neki crnogorski novinari.

Najkvalitetniji evropski klubovi su na korak od izlaska iz UEFA takmičenja i formiranja Superlige, a Čeferin uporno želi da im stavi prst u oko, pa je dalja balkanizacija UEFA i Kongres kod Aleksandra Vučića potvrda dozvole mješanja politike u sport koja je Statutom ove organizacije zabranjena.

Čeferin je krajem prošle godine boravio u Beogradu i Srbiji prilikom otvaranja stadiona u Leskovcu, izgrađenog i finansiranog pod sumnjivim okolnostima, i tokom gostovanja pokazao da je u veoma “intimnim” odnosima sa Aleksandrom Vučićem i čelnicima Crvene zvezde koja godinama ima sumnjiva poslovanja i još sumnjivije transfere fudbalera i redovno veliku sreću u kvalifikacijama prilikom žrijeba za evropske kupove

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve