Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Aleksandar Čeferin podržao “brata” iz Italije

Gravina, koji je i potpredsjednik UEFA, optužen je da je nezakonito koristio novac od prodaje televizijskih prava 2018. godine kada je bio na čelu Treće lige, i to kako bi kupio kuću u Milanu.

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin je dao punu podršku prvom čovjeku FS Italije Gabrijeleu Gravini, protiv kojeg tužilaštvo u Rimu vodi istragu zbog navodne pronevjere i pranja novca.

Gravina, koji je i potpredsjednik UEFA, optužen je da je nezakonito koristio novac od prodaje televizijskih prava 2018. godine kada je bio na čelu Treće lige, i to kako bi kupio kuću u Milanu.

Podrška Čeferina “bratu” iz Italije je sasvim očekivana, poznavajući njegove najbliže saradnike iz Srbije koje je tokom prethodnih sedam godina iz FSS prevukao u UEFA i tamo im davao funkcije – Zoran Laković, Jovica Šurbatović, Slaviša Kokeza, Kostadin Terzić, Vlado Glođević samo su neki od njih.

Gravina je navodno i iskoristio ugovor o televizijskim pravima za privatnu prodaju vrijedne kolekcije srednjovjekovnih knjiga…

Gravina je odbacio optužbe, a njegovi advokati su tužiocima dostavili obimnu dokumentaciju koja navodno dokazuje da je novac za kuću došao iz drugog izvora.

Kako god, Čeferin vjeruje svom saradniku.

“Apsolutno vjerujem da će sve objasniti. Gravina ima moju punu podršku. Problem je što je šteta već načinjena, ali nažalost živimo u zaista užasnim vremenima. Nudim moju podršku Gabrijeleu. Vrlo dobro ga poznajem i smatram ga poštenom i uvaženom osobom i sjajnim fudbalskim direktorom”, rekao je Čeferin za „Gazeta delo sport”.

Gravina je za predsjednika Fudbalskog saveza Italije izabran 2018. godine, a od 2015. do 2018. je bio na čelu Serije C.

U aprilu 2021. je ušao Izvršni komitet Uefe, a prošle godine je izabran za potpredsjednika.

Kada jednom sa čela UEFA ode Čeferin, a to bi trebalo biti već naredne godine, u evropskoj kući fudbala izbiće ozbiljni skandali u kojima će balkanski kadrovi biti glavni akteri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve