Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Levandovski za istoriju, Šalke nadmudrio Ajntraht

Levandovski je postigao svoj 40. gol u ovoj sezoni Bundselige te je tako izjednačio rekord legendarnog Gerda Milera. Nakon postignutog gola Bajernov tabor je sjajnom Poljaku priredio špalir na klupi

Odigrano je sedam utakmica 33. kola na kojim je postignuto 20 golova.

Bajern je gostovao Frajburgu. Meč je završen rezultatom 2:2, a Robert Levandovski je stigao do novog istorijskog podviga.

Levandovski je postigao svoj 40. gol u ovoj sezoni Bundselige te je tako izjednačio rekord legendarnog Gerda Milera. Nakon postignutog gola Bajernov tabor je sjajnom Poljaku priredio špalir na klupi.

Ermedin Demirović je za domaće koji su dva puta poništavali vodstvo novog-starog prvaka igrao do 55. minute i bio je sasvim solidan.

Za iznenađenje kola pobrinuo se već otpisani Šalke 04 koji je pobijedio Ajntraht iz Frankfuta. U meču sa sedam golova Rudari su slavili 4:3.

Andre Silva je postigao dva nova gola za Aintraht te je stigao do cifre od 27 golova u sezoni, ali na njegovu žalost današnji poraz bi tim iz Frankfurta mogao koštati neigranja u Ligi šampiona sljedeće sezone.

Put Cvajte mogao bi i Verder Bremen koji je danas izgubio od Augsburga s 2:0 pa će posljednje kolo biti izuzetno zanimljivo. Bivši šampion trenutno drži mjesto koje garantuje play-off za opstanak.

Inače, kolo prije kraja poziciju koja donosi Konferencijsku ligu drži Union Berlin koji je u gostima odigrao 1:1 protiv Bajer Leverkuzena te na sjajan način iskoristio poraz Borusije Menhengladbah od Študgarta s 1:2.

Kolo će biti kompletirano sutra utakmicama RB Lajpcig – Wolfsburg te Mainc – Borusija Dortmund.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve