Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Bajern pobijedio, Leverkuzen opet pod pritiskom, Undav razbio Lajpcig

Fudbaleri Bajerna očekivano su slavili protiv Augzburga u gostima i prišli su lideru Leverkuzenu na jedan bod zaostatka

U terminu od 15.30 sati odigrano je pet mečeva 19. kola njemačke Bundeslige, a postignuti su sljedeći rezultati: Augzburg – Bajern 2:3, Štutgart – Lajpcig 5:2, Hofenhajm – Hajdenhajm 1:1, Verder – Frajburg 3:1 i Volfsburg – Keln 1:1.

Fudbaleri Bajerna očekivano su slavili protiv Augzburga u gostima i prišli su lideru Leverkuzenu na jedan bod zaostatka. Bajer od 18.30 sati dočekuje Borusiju Menhengladbah i pod imperativom je pobjede.

Šampion Njemačke je poveo 23. minutu, a strijelac je bio nesuđeni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović, koji se odlučio da nastupa za Njemačku, ali za nju još nije debitovao. Njemu je trener Tomas Tuhel dao šansu od starta meča, a on mu se odužio na najbolji moguči način, pošto se sjajno postavio i poslao loptu u mrežu, poslije velike gužve u kaznenom prostoru domaćih koja je nastala nakon kornera Bajerna sa desne strane.

Prednost Bavaraca udvostručena je u petom minutu nadoknade prvog poluvremena. Fantastična timska akcija, sa puno dodira, završena je perfektnim udarcem Dejvisa sa distance, posle kog je golman Damen bio nemoćan, za 0:2.

Augzburg se vratio u 52. minutu, kada je Mbabu centrirao sa desnog boka, a Ermedin Demirović sjajno skočio i udarcem glavom sa 10 metara postigao efektan pogodak, za 1:2.

Samo šest minuta je domaćin bio u igri, pošto je Hari Kejn nastavio svoju bundesligašku seriju i povisio na 1:3. Englez je iz peterca plasirao loptu u mrežu, posle prodora Sanea i loše intervencije defanzivaca Augzburga.

Nije se domaćin predavao i u finišu utakmice je uspio da se izbori za dva penala. Prvi je u 88. minutu izveo Mičel, a Nojer mu je odbranio, da bi odgovornost da izvede drugi u 94. minutu preuzeo Demirović i bio precizan, za 2:3.

Ipak, nije bilo vremena za Augzburg da pojuri veliko iznenađenje.

U duelu treće i četvrte ekipe na tabeli viđena je prava goleada, a Štutgart je savladao Lajpcig na svom terenu sa 5:2 i pobjegao mu na +4.

Domaćin, čiji najbolji strelac Girasi igra za Gvineju na Afričkom kupu nacija, je poveo 2:0, pogocima Miloa iz penala u 25. i Undava u 30. minutu. Šeško je smanjio u 32. minutu, a gol za 3:1 dao je Leveling u 48. minutu. Još jednom su se “bikovi” vratili, pošto je Openda u 55. minutu pogodio za 3:2, ali je dva gola prednosti “švabama” vratio Undav, svojim drugim golom u 56. minutu. Sjajni Undav je u 75. minutu kompletirao het-trik, za 5:2.

U Hofenhajmu su gosti poveli preko Dinkčija u 29. minutu, a izjednačio je Kramarić u nadoknadi prvog poluvremena iz penala.

Verder je materijalizovao veliki trijumf u Minhenu protiv Bajerna. Poveo je golom Dukša iz penala u devetom minutu, Grifo je izjednačio u 28, takođe iz penala, a Njinma je u 53. minutu doneo 2:1 ekipi iz Bremena. Konačnih 3:1 postavio je Malatini u 93. minutu.

Keln je vodio u Volfburgu, strelac je bio Alidu u 38. minutu. Izjednačio je Paredes u 40. minutu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve