Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Ajntraht dobio pomoć pred Čelsi

Čelnici njemačkog šampionata su dali zeleno svijetlo da se prvenstveni duela Ajntrajhta i Majnca u pretposljednjem kolu Bundesligi odigra dan kasnije zbog polufinalnog meča Lige Evrope koji Ajntraht igra dva dana ranije protiv Čelsija

Nedavno su se svi klubovi holandske Eredivizije složili da se kompletno kolo odloži zbog Ajaksovih obaveza u Ligi šampiona, a na sličan način je njemačka Bundesliga odlučila da pomogne Ajntrahtu iz Frankfurta.

Foto: Forbes.com

Čelnici njemačkog šampionata su dali zeleno svijetlo da se prvenstveni duela Ajntrajhta i Majnca u pretposljednjem kolu Bundesligi odigra dan kasnije zbog polufinalnog meča Lige Evrope koji Ajntraht igra dva dana ranije protiv Čelsija.

Poznato je da se svi mečevi Bundeslige u posljednja dva kola igraju u istom terminu usbotom u 15.30 časova, ali je sada napravljen izuzetak kako bi Ajntraht imao dovoljno vremena da se odmori poslije duela sa Plavcima.

Podsjetimo, svi klubovi holandske Eredivizije su pristali da se cijelo pretposljednje kolo šampionata odloži kako bi se Kopljanici što bolje pirpremili za polufinalni duel Lige šampiona sa Totenhemom. Bilo je planirano da Ajaks 28. aprila, dva dana pred duel sa Totenhemom, odigra meč sa De Grafšapom, ali je cijelo kolo odloženo i pomjereno za 15. maj pa je pretposljednje kolo prvenstva postalo posljednje.

Za razliku od Ajaksa i Ajntrahta engleski klubovi nisu dobili sličnu privilegiju od Premijer lige pa će Totenhem samo dva dana pred meč sa Holanđanima igrati prvenstveni meč, dok će Čelsi imati dan više vremena za odmor poslije prvog meča sa Ajantrajtom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve