Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli sjutra protiv Zadra

Košarkaši Budućnost Volija nakon odlične sezone u regularnom dijelu AdmiralBet ABA lige okreću se plej-ofu i duelima sa Zadrom.

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Podgorici protiv Zadra prvu utakmicu četvrtfinala plej-ofa ABA lige.

U plej-ofu igra se na dvije pobjede, a podgorički tim biće domaćin prve i eventualne treće utakmice.

“Ako nemaš napadački dan, odbrana je ključ. Ne igra kod Zadra samo Božić. Zadrani imaju atipičnu postavu, sa visokim igračima na bekovskim pozicijama, za razliku od nas. Pokušaćemo da sakrijemo naše i iskoristimo njihove mane. Budućnost uvijek ima visoka očekivanja. Bez čvrstine, kontakta, skokova i mnogo trčanja ne može se igrati sa ekipom kakva je Zadar. Pričali smo o tome prethodnih par dana, pristup igri i ozbiljnost je najbitnija”, rekao je Žakelj na pres konferenciji.

Plej-of treba da bude dovoljna motivacija za svakog igrača. Slovenački stručnjak očekuje da će igrači na teren izaći sa samopouzdanjem, čvrstinom i energijom.

“Neću da pričam o individualcima, moramo da pobijedimo utakmicu i to je to. Da li će Rajt, Farel ili neko treći biti meč viner, nebitno je. Jedino što je važno je rezultat, odnosno pobjeda Budućnosti. Pripremio sam zadatke za svakog igrača, nisu to uvijek samo poeni. Košarka je timski sport i gledam više na tim nego na pojedince”, zaključio je Žakelj.

Petar Popović istakao je na pres konferenciji da dobro poznaju rivala, ali i da spremno ulaze u četvrfinalnu seriju.

“Na nama je da pokažemo odgovornost, znamo ko nam dolazi u goste, radi se o jednoj dobroj ekipi. Pripremamo se već sedam dana, očekujemo veliku borbu, tešku utakmicu. Daćemo sve od sebe da otvorimo seriju pobjedom. Zadar posljednjih godina nije mnogo mijenjao ekipu, nema nepoznanica, znamo njihove prednosti, šta bi trebalo da zaustavimo imamo jasan plan za utakmicu i vjerujem da ćemo ga sprovesti” jasan je Popović.

“Plavo-bijeli” su oba puta ove sezone bili bolji od ekipe iz Dalmacije.

“Plej-of je sasvim druga priča u odnosu na regularni dio sezone, milsim da od starta treba da pokažemo jak stav. Ulazimo u četvrfinalnu seriju kao favoriti, to ne smije da nas opusti. Godinama igram plej-of i znam da je svaka utakmica bitna i tako ćemo se odnositi na terenu. Ono što je sigurno to je da nam ne fali motiva” kazao je Popović.

Zadar u Podgoricu dolazi predvođen dvostrukim uzastopnim najkorisnijim igračem ABA lige, Lukom Božićem.

“Božić je lider Zadra poslednje dvije sezone, ali imaju puno oružja oko njega, što ga i čini boljim. Prilično su atipična ekipa, igraju sa pet visokih igrača u svakom trenutku. Opasni su, Žgenec dobro šutira spolja i može da raširi protivničku odbranu u svakom momentu. Mazalina dobro znam još iz mlađih kategorija, do 16. godine je igrao plejmejkera i jako je neugodan. Tu je i Drežnjak, da ne nabrajam redom… Nije Zadar samo Luka Božić. Ima tu mnogo stvari na koje moramo da odgovorimo”, zaključio je Popović.

Prvi meč plej-ofa je sjutra u “Morači” od 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve