Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli opet bolja od Sutjeske i stigla do 16 finala Prve crnogorske lige

Podgoričani su i večeras, u drugoj utakmici polufinala, bili bolji od Nikšićana i slavili u gostima 82:68.

Budućnost Voli pobjedom u Nikšiću protib Sutjeske plasirala se u svoje 16.finale plej-ofa Crnogorske košarkaške lige.

Podgoričani su i večeras, u drugoj utakmici polufinala, bili bolji od Nikšićana i slavili u gostima 82:68.

Tim Petra Mijovića je i u prvom susretu pobijedio, tada je bilo 93:58, a u finalu će igrati protiv SC Derbija. Trener Budućnosti je od stranaca večeras koristio Erika Grina, Alfu Kabu, Džej Džej O'Brajena i Aleksandra Lazića.

Sutjeska je često vodila tokom prvog dijela, nakon trojke Bogdana Bojića imala maksimalnih pet poena prednosti (29:24), a posljednje vođstvo imala kada je Mašan Vrbica takođe bio precizan za tri – 36:35.

Budućnost je napravila mini-seriju 6:0, na odmor otišla sa pet poena prednosti (41:35), a na kraju treće četvrtine imala maksimalnih plus 16 – 63:47.

Svojevrstan “X faktor” ekipi Petra Mijovića je bio mladi Petar Minić koji je u drugoj četvrtini pogodio tri trojke koje su bile krucijalne da se održi prednost na poluvremenu.

Na kraju Grin i O'Brajan su meč završili sa po 16 poena, Igor Drobnjak je dao 13 (i on i Grin su imali po pet asistencija), Lazić je meč završio sa 10, Minić sa 9, dok je Alfa Kaba dao 7 poena i imao 10 skokova.

Kod domaćina odlična partija Mašana Vrbice koji je na kraju ubacio 23 poena, imao i sedam asistencija, dok je dobar s kliše bio Bogdan Bojić, bivši igrač Budućnosti (iz šampionske sezone ABA lige), koji je dao 15 poena (4/7 za tri poena)

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve