Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost mirna pred put u Prištinu: Revanš mora da bude formalnost

Budućnost je dobro započela evropsku priču, na startu kvalifikacija za Ligu konferencija pobijedila Lapi (2:0) i narednog četvrtka u Prištini imaće veliku šansu da ovjeri plasman u drugo kolo

Budućnost je dobro započela evropsku priču, na startu kvalifikacija za Ligu konferencija pobijedila Lapi (2:0) i narednog četvrtka u Prištini imaće veliku šansu da ovjeri plasman u drugo kolo.

Pod Goricom je prije dvije noći sve riješeno u prvom poluvremenu, kada su Lazar Mijović i Uroš Ignjatović zatresli mrežu kosovskog predstavnika.

“Bila nam je to prva utakmica u sezoni i morali smo da budemo dosta oprezni. Skautirali smo protivnika, znali smo kako stoje na terenu i tokom meča osjetili da imamo dosta prostora između linija”, rekao je golman Miloš Dragojević za Pobjedu.

“Našli smo način da ih ugrozimo, rano poveli 1:0, potom postigli i drugi pogodak. Trebalo je da ih savladamo još koji put, kako bismo potpuno rasterećeno otišli u Prištinu. Moramo da zadržimo maksimalnu koncentraciju, ništa nije gotovo.”

Crnogorski vicešampion je usporio ritam u drugom poluvremenu iako je od 32. minuta imao igrača više.

Ostao je na učinku iz prvog poluvremena, ali se na svakom dijelu terena, u svim linijama, vidjelo da je nadmoćniji od kosovskog tima.

“Dobro smo držali pozicije i nijesmo dozvolili Lapiju da nas ugrozi, bili smo dobri na ,,drugoj lopti“. Moramo da budemo zadovoljni, naročito jer nijesmo igrali u najjačem sastavu i nijesmo 100 posto spremni. Odigrali smo zrelo u prvom poluvremenu, a u drugom kao da smo se zadovoljili rezultatom. Trebalo je možda da napadnemo jače, sa više samopouzdanja. Ponavljam, ipak, da nemamo za čim mnogo da žalimo, imamo sigurnost i samopouzdanje pred revanš”, istakao je iskusni golman.

Povremeni reprezentativac Crne Gore očekuje da Budućnost na stadionu ,,Fadilj Vokri“ odigra još bolje nego na svom terenu.

“Moramo imati u vidu da je ovo Evropa, nema opuštanja, brojne su zamke… Prolaz je sve što nas zanima i moramo igrati isključivo na rezultat. Nema potrebe da jurimo pobjedu po svaku cijenu. Želimo da zadržimo prednost iz prvog meča, manje je bitno na koji ćemo način to uraditi”, istakao je Dragojević.

,,Plavi“ bi u glavnom gradu Kosova trebalo da budu kadrovski jači nego pod Goricom.

“Nekoliko igrača se trenutno oporavlja i vjerujem da ćemo u revanšu biti jači. Čekamo povratak Petrovića, Adamsa, Ivanovića… svako od njih nam mnogo znači”, naveo je Miloš Dragojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve