Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost je neozbiljna ekipa i klub

Makedonski šampion Struga je u oba meča pobijedila Budućnost i tako se plasirala u treće kolo kvalifikacija Lige konferencija i na taj način stavila tačku na evropsku sezonu Podgoričana.

Budućnost je ogledalo crnogorskog fudbala, Budućnost je neozbiljna ekipa i klub, koja ne zaslužuje da igra čak ni treće kolo kvalifikacija Lige konferencija.

Kvalitet crnogorskog fudbala je takav da su Breidablik i Struga fudbalski velikani za “najveći” crnogorski klub i to sve govori o stanju najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj državi

Makedonski šampion Struga je u oba meča pobijedila Budućnost i tako se plasirala u treće kolo kvalifikacija Lige konferencija i na taj način stavila tačku na evropsku sezonu Podgoričana.

Prije sedam dana u Ohridu, šampion Sjeverne Makedoniji je pobijedio sa 1:0, ali ostavio mnogo bolji utisak, a večeras je prošetala stadionom pod Goricom i sa četiri pogotka završila započeti posao.

Budućnost je povela već u 7. minutu. Ognjen Gašević je izveo korner, lopta je pala na ivucu peterca, gdje se sjajno snašao Miomir Đuričković i petom sporveo loptu u mrežu.

Mnogi su se tada ponadali da će Budućnost u nastavku utakmice, zahvaljujući ranom vođstvu, zaigrati još bolje, ali umjesto toga stiglo je brzo izjednačenje.

Samo četiri minuta kasnije već je bilo 1:1. Radeski je pogodio glavom nakon kornera na asistenciju Mazrekaja.

Poslije primljenog gola Budućnost nije imala riješenja u napdau, Struga se organizovano branila i više prijetila kada bi prelazila u fazu napada i iz jdnog takvog kontranapada je i stigla do vođstva.

Gosti su preokrenuli na 2:1 u 48. minutu. Plavo-bijeli su izgubili loptu na sredini terena, Ibraimi je povukao u polukontru, proslijedio loptu do Radeskog, kome nije bilo teško da drugi put savlada golmana Pavličića sa 17 metara.

I kada su svi mislili da će se na poluvrijeme sa prednosti Struge, Budućnost je izjednačila sjajnim golom 17-godišnjeg Vasilija Adžića iz slobodnog udarca, sa nekih 22 metra.

Drugo poluvrijeme je donijelo bolju igru Budućnosti u prvih 10 minuta igre, propuštena je prilika, a nedugo nakon toga viđena je sporna situacija u šesnaestercu gostiju. Nakon centaršuta, Đuričković je loptu dodao do Vladana Adžića, koji je nekako uspio da je uputi ka golu i čini se da je prešla gol liniju, ali je sudija Munro odmahnuo rukom.

Nakon otga Budućnost je gotovo nestala sa terena, što je Struga iskoristila da sa dva gola riješi pitanje učesnika trećeg kola kvalifikacija Lige konferencija.

Do vođstva Struga je stigla u 65. minutu, poslije duge lopte ka golu Budućnosti, Đuričković je loptu odbio do Ibraimija, koji je sa 20-ak metara preciznim udarcem savladao Pavličića.

Samo deset minuta kasnije, gosti su poveli sa 4:2 i riješili pitanje pobjednika. Radeski se ušetao u šesnaesterac Budućnosti i iz drugog pokušaja savladao Pavličića i postigao het-trik.

Budućnost je smanjila u u 82. minutu. Mrvaljević je dobro provukao loptu do Sekulovića koji je sa 10-ak metara posalo loptu iza leđa Kjosevskog.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve