Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajantove veze sa Evropom i život u Italiji

U Italiji je živio između šeste i 13 godine dok je njegov otac, takođe NBA košarkaš, Džo Brajant, igrao za nekoliko timova

Legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći, jedan dio djetinjstva proveo je u Italiji, gdje će ostati upamćen po “italijanskim kvalitetima”.

Foto: Reddit.com

“Svi NBA igrači su važni jer su legende, ali on je za nas posebno važan jer je dobro poznavao Italiju, gdje je živio u više gradova”, izjavio je predsjednik italijanske košarkaške federacije Ðovani Petruči.

“Imao je mnogo italijanskih kvaliteta”, rekao je Petruči za AP.

Brajant, koji je 18 puta učestvovao na “All-Star” utakmici, osvojio pet šampionata i postao jedan od najvećih košarkaša svoje generacije tokom dvije decenije duge karijere kao igrač LA Lejkersa, poginuo je u nedjelju u helikopterskoj nesreći sa nepune 42 godine.

U Italiji je živio između šeste i 13 godine dok je njegov otac, takođe NBA košarkaš, Džo Brajant, igrao za nekoliko timova.

Posle Italije, Brajant se vraća u Pensilvaniju, gdje je pohađao srednju školu.

Brajant je tečno govorio italijanski i često je govorio da bi bio “san” da zaigra u toj zemlji.

Taj san zamalo i da mu se ostvari 2011. godine kada je Brajant bio na ivici prelaska u Virtus Bolonju.

“Bio je natprirodan”, izjavio je italijanski trener Etore Mesina koji je sarađivao sa Brajantom dok je bio pomoćnik u Lejkersima.

Mesina je naveo da je Brajant pomagao djeci iz Italije koja su ulazila u svet NBA.

Brajant je bio poznat kao navijač fudbalskog kluba Milan koji se porukom na tviteru oprostio od zvijezde košarke, nazivajući ga najvećim sportistom svih vremena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve