Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Boško Radović: Možemo još bolje

Litvanija je u prva dva kola oba rivala savladala ubedljivije, ali to ne mora ništa da znači pred meč odluke o pobjedniku grupe.

Litvanija je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo oba puta pobijedila Crnu Goru, ali će ove dvije selekcije u potpuno drugačijim uslovima u utorak u međusobnom okršaju odličivati o pobjedniku grupe D.

Crna Gora je pobjedama protiv Meksika i Egipta ostvarila istorijski uspjeh i prvi put se plasirala u drugu fazu Svjetskog prvenstva, a da li će turnir nastaviti sa maksimalnim učinkom nakon prvog dijela znaće se poslije meča protiv Litvanije koji se igra u utorak sa početkom u 14.30 časova po našem vremenu.

Selektor Boško Radović je čestitao reprezentativcima na istorijskom uspjehu, ali je siguran da njegovi igrači mogu i bolje u nastavku Svjetskog prvenstva.

“Čestitam igračima i stručnom štabu na drugoj pobjedi, ovo je najbolji rezultat u istoriji naše reprezentacije. Momci su igrali dobro, ali možemo bolje. U prvoj i trećoj četvrtini smo bili agresivni u odbrani i precizni u napadu. Drugu i četvrtu četvrtinu smo prespavali. Na 19 razlike smo pravili čudne stvari, neke egzibicije, koje nama ne priliče. Najbitnija je pobjeda – svjesni smo da ovo može i da mora mnogo bolje u sljedećim utakmicama. Nadam se da smo obradovali naciju”, rekao je Radović nakon utakmice.

Litvanija je u prva dva kola oba rivala savladala ubedljivije, ali to ne mora ništa da znači pred meč odluke o pobjedniku grupe.

“Egipat je protivnik koji nam ne leži. Igraju dosta brzo, opušteno. Kad god smo igrali pametno i kontrolisali igru, to je dobro izgledalo. Ne možemo da igramo kada uđemo u trku, nismo takva ekipa, nemamo takve igrače i onda to ne izgleda kako treba. Ove utakmice su teške”, rekao je Vučević nakon utakmice.

Radončić je ubjeđen da Crna Gora može da se nosi sa favoriovanim Litvancima koji su u prva dva kola bili veoma ubjedljivi protiv Egipta i Meksika.

“U reprezentaciji sam sedam godina, dosta vremena igramo zajedno, uigrali smo se. Srećan sam zbog svih nas. Došlo je pravo vrijeme da se sve ovo poklopi na pravi način. Nećemo stati. ‘Pobićemo’ se sa Litvancima. Sjajna su ekipa, imaju odličan sistem, ali smo spremni da igramo i sa njima”, rekao je nakon današnjeg meča Radončić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boško
27.08.2023-19:05 19:05

Colectividad de Uruguay , esta con USTEDES ! FUERZA DPS