Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović ide u Litvaniju: Crna Gora na samitu Inicijative tri mora

Ova politička platforma danas broji 13 država članica Evropske unije, dok je podržavaju i u njoj aktivno učestvuju strateški partneri poput Evropske komisije, Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke. Učešće Crne Gore na samitu Inicijative biće dodatan impuls našem integracionom putu ka punopravnom članstvu u EU

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sjutra putuje u Viljnus gdje će učestvovati na devetom samitu Inicijative tri mora.

Poziv je upućen od strane domaćina, predsjednika Litvanije Gitanasa Nausede, kao rezultat bilateralnog sastanka koji su šefovi država imali na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji u februaru ove godine. Ovo je prvo učešće Crne Gore na Samitu koji se od svog osnivanja 2016. godine redovno održava na predsjedničkom nivou. Cilj ove Inicijative jeste razvoj privrede i jačanje veza između regiona centralne i istočne Evrope, kao i unaprjeđenje saradnje u oblasti transporta, digitalizacije i energetike, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

Ova politička platforma danas broji 13 država članica Evropske unije, dok je podržavaju i u njoj aktivno učestvuju strateški partneri poput Evropske komisije, Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke. Učešće Crne Gore na samitu Inicijative biće dodatan impuls našem integracionom putu ka punopravnom članstvu u EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve