Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Borisov: Mihajlov da podnese ostavku nakon rasističkog skandala

Meč koji je završen rezultatom 6-0 u korist Engleza, dva puta je zaustavljen zbog rasističkog ponašanja domaćih navijača

Bugarski premijer Bojko Borisov zatražio je od predsjednika Državne fudbalske unije Borislava Mihajlova da podnese ostavku nakon rasističkog ponašanja bugarskih navijača tokom utakmice protiv Engleske koja je odigrana sinoć u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine.

Foto: Reuters

Meč koji je završen rezultatom 6-0 u korist Engleza, dva puta je zaustavljen zbog rasističkog ponašanja domaćih navijača.

“Pozivam Borislava Mihailova da odmah odstupi sa funkcije bugarskog fudbalskog saveza”, napisao je Borisov u postu na Facebooku nakon što su neprijatne slike sa utakmice obišle svijet.

“Neprihvatljivo je da se Bugarska, koja je jedna od najtolerantnijih država na svijetu, i gdje žive ljudi različitih etničkih grupa i religija u miru, povezuje sa rasizmom i ksenofobijom”, naveo je bugarski premijer.

Ranije je bugarski ministar sporta Krasen Kralev rekao da će vlada prekinuti odnose s Bugarskim fudbalskim savezom, uključujući finansijske veze.

Savez do sada nije davao komentare.

Britanska vlada u utorak će pisati UEFA-i (Uniji evropskih fudbalskih asocijacija) i tražiti oštrije akciju.

Iz britanske vlade navode da je premijer ove zemlje Boris Džonson vidio snimak i smatra da je “zlokoban i za to nema mjesta ni u fudbalu ni bilo gdje drugo”, navodi BBC.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve