Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Borba života Norvežanina: Bjorn Ajnar Romoren obolio od raka

Romoren je imao puno uspjeha tokom svoje dugogodišnje karijere. Zabilježio je osam pobjeda u Svjetskom kupu, ima bronzu sa Olimpijskih igara u Torinu 2006. godine, a dva puta je osvajao zlato na Svjetskim prvenstvima, u ekipnom konkurenciji kao dio nacionalnog tima

Jedan od najboljih norveških ski skakača svih vremena, Bjorn Ajnar Romoren, otkrio je da je obolio od raka kuka. Romoren je čak šest godina držao svjetski rekord u dužini skoka – iznosio je 239 metara, a postavio ga je 2005. godine na čuvenoj Planici.

Foto: Skiforeningen.no

“Sve se dogodilo veoma brzo. Bolest mi je dijagnostikovana ovog proljeća i odmah sam počeo sa terapijama. Znam da su ispred mene duga i teška vremena, ali odlučio sam da preživim. Dobiću ovu bitku“, poručio je Romoren.

Norvežanin je imao puno uspjeha tokom svoje dugogodišnje karijere. Zabilježio je osam pobjeda u Svjetskom kupu, ima bronzu sa Olimpijskih igara u Torinu 2006. godine, a dva puta je osvajao zlato na Svjetskim prvenstvima, u ekipnom konkurenciji kao dio nacionalnog tima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve