Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Borba za bolji plasman

''Sokolići'' su izgubili šanse da se bore za završni turnir, ali mogu da završe takmičarski ciklus bolje od petog, pretposljednjeg mjesta koje trenutno zauzimaju u grupi F

Mlada reprezentacija Crne Gore privodi kraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – ostalo je današnje gostovanje Irskoj i utakmica sa Luksemburgom u Podgorici 10. juna.

,,Sokolići“ su izgubili šanse da se bore za završni turnir, ali mogu da završe takmičarski ciklus bolje od petog, pretposljednjeg mjesta koje trenutno zauzimaju u grupi F.

Jednu od najboljih partija izabranici Miodraga Vukotića upravo su pružili protiv Ostrvljana, koje su pred svojim navijačima savladali sa 2:1.

“Prvi meč sa Irskom smo odigrali jako dobro. Znamo o kakvom se protivniku radi i da njihovi igrači dolaze iz jakih klubova. Biće zahtjevna utakmica, teža od one na našem terenu. Na dosta igrača ne možemo da računamo – neki su otpali zbog povrede, a neki nijesu dobili vizu. Ipak, to ne mijenja ništa. Nastojaćemo da što bolje odigramo i ako je moguće – pobijedimo. Vjerujem u momke koji su tu”, rekao je Vukotić.

Pred put se povrijedio štoper Perović, a upravo je to pozicija na kojoj su ,,sokolići“ najtanji.

“U odnosu na prošlo okupljanje, fali nam pet igrača, a dodatni hendikep je izostanak Perovića. Pozicija štopera nam je deficitarna, ali što je – tu je. Moramo da nađemo rješenje među momcima koji su na raspolaganju”, kaže Vukotić, koji dodaje:

“Raduje me što ima nekoliko mladih fudbalera iz naše lige koji su skrenuli pažnju dobrim igrama. Na prvom mjestu je Đukanović, koji je dobio poziv i u A reprezentaciju. Vrijeme je pred njim i vjerujem da je on budućnost crnogorskog fudbala. Ima još igrača koji imaju pravo nastupa u ciklusu koji dolazi. Nadam se da ćemo na pravi način završiti kvalifikacije.”

Crna Gora je osvojila osam bodova iz isto toliko kola…

“Žalimo za nekim utakmicama i ispuštenim bodovima. Protiv Švedske smo igrali dobro, stvarali šanse, ali smo gubili zbog naših grešaka. Sjećamo se BiH, vodili smo, kontrolisali meč, ali pad koncentracije, dva jeftina kiksa golmana koštali su nas poraza. Igrali smo u jakoj grupi u kojoj tri selekcije imaju šansu da odu na završni turnir. Na terenu smo bili dobri, ali rezultati su svakako mogli biti bolji.”

Važno je i to što se nekoliko mladih momka iz mlade reprezentacije nametnulo za A selekciju. Nadam se iskreno da će to biti praksa i ubuduće – zaključio je Vukotić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve