Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Cilj povratak titule prvaka Evrope u Podgoricu

Popović je istakla da su ambicije da se Budućnost u naredne tri godine vrati u vrh evropskog rukometa.

Čelnici rukometnog kluba Budućnost riješili su pitanje trenera na duže staze – Bojana Popović i njena asistentkinja u stručnom štabu Maja Savić, potpisale su nove ugovore, koji će važiti do 2026. godine.

Popović je istakla da su ambicije da se Budućnost u naredne tri godine vrati u vrh evropskog rukometa.

“Znate u kakvim smo uslovima radili tokom prethodnog perioda, koji su poremetili korona i još neke stvari, ali sada smo na pravom putu – imamo prave sponzore koji su odlučili da vrate Budućnost tamo gdje pripada. Kada imate takvu stabilnost onda možete na miru da radite i gradite tim. Naravno, i te godine su bile korisne za Budućnost, jer se dizala naša baza, a građenje mladih igračica uvijek je jedan od ciljeva kluba”, kazala je Popović na pres konferenciji.

Ona je na klupu Budućnosti stigla u novembru 2020. godine.

“U naredne tri godine kostur ekipe činiće naše igračice, uz nekoliko iskusnih stranih želimo sve podignemo na još viši nivo kako bismo došli do fajnal-fora i onoga što svi želimo, a to je da vratimo titulu u Podgoricu”, jasna je Bojana.

Bojana Popović i Maja Savić su sa ekipom Budućnosti osvojile evropsku titulu.

“I 2011. kada sam se vratila imala sam jasno zacrtan cilj da osvojimo Ligu šampiona, a sada bih voljela da to uradimo i kao treneri Budućnosti. Drago mi je i što smo stabilniji nego u prethodnom periodu i kao što je Bojana rekla sada ćemo moći pojačanja da dovodimo na vrijeme i sklapamo tim kako budemo željeli”, kazala je Savić.

Na startu nove sezone Lige šampiona Budućnost otvara u nedjelju protiv Bitighajma.

Sportska direktorica Budućnosti Katarina Bulatović kazala je da klub ima jasnu strategiju razvoja u narednom periodu.

“Klub je ovim ugovorima pokazao da ima jasnu strategiju šta želi da radi tokom naredne tri sezone, a vjerujem da će to biti povratak na staze uspjeha gdje je nekad bio. Zato smo i vodili računa šta je to što bi nam nekim lakšim putem olakšalo da se tamo vratimo”, istakla je Bulatović.

I ona je naglasila da je klub na putu finansijskog oporavka.

“Konačno možemo da radimo na miru i kako treba”, zaključila je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve