Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Bilo je dobrih stvari, ali i onih koje moramo da ispravljamo

''Imale smo priliku da probamo sve snage koje imamo, da vidimo sa čime raspolažemo i uklapamo za ono što nam dolazi. Sve djevojke su dobile šansu, sklapale smo slagalicu, na nekim pozicijama vidjele kako može da se rotira''

Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović je vidjela ono što je željela u dvomeču protiv Slovačke u konotrolnim mečevima za Evropsko prvenstvo.

“Lavice” su večeras u Podgorici slavile 37:20.

“Imale smo priliku da probamo sve snage koje imamo, da vidimo sa čime raspolažemo i uklapamo za ono što nam dolazi. Sve djevojke su dobile šansu, sklapale smo slagalicu, na nekim pozicijama vidjele kako može da se rotira. Probale smo obje zone, koristićemo ih tokom prvenstva u zavisnosti od protivnika”, rekla je Popovićeva.

“Bilo je dosta dobrih detalja, i napadački i odbrambeno, ali i nekih stvari koje moramo da ispravljamo. U nekim momentima moramo da imamo više prekida. Španija ima sličan stil kao Slovačka, dosta se kruži sa loptom i mora ranije da se pravi faul, da ne dođe do pada koncentracije poslije osam-devet pasova. Zadovoljna sam, jer su sve bile raspoložene, sa dobrom energijom, a rezultat na obje utakmice je dokazao da je velika razlika u klasi”.

“Neke će se podići kroz 10 dana priprema i ove utakmice, neke već mogu da trče duže u oba pravca, a na osnovu toga ćemo i rotirati. Imamo dosta opcija na tim glavnim odbrambenim i pivotmenskim pozicijama, gdje se igračice najviše troše. Sve tri pivotkinje će moći da odrade veliki dio posla”, navela je Bojana Popović.

Španija, protiv koje Crna Gora čeka pobjedu gotovo 10 godina, dobro je skenirana.

“Bavimo se Španijom od prošlog okupljanja, sada je ista ekipa tu, samo je golmanka Navaro priključena. To što smo vidjele na prethodnim utakmicama se ponavlja, taj španski stil. Neće one puno promijeniti, radiće ono što najbolje znaju”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve