Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bogat program u šahu: Sjutra “cuger” turnir

Šahovski klub organizuje bogat program, tako da će se već sjutra, šestog marta, sa početkom u 11 sati, u prostoru ŠK Budućnost održati popularni “cuger” turnir, sa tempom igre od 5 minuta po igraču

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice tokom 2019. proslavlja veliki jubilej 70 godina od osnivanja.

Foto: Antena M

Ovo je, kako je navedeno u saopštenju, povod da ovu godinu Klub proslavi uz bogat takmičarski program, tako da će se već sjutra, šestog marta, sa početkom u 11 sati, u prostoru ŠK Budućnost održati popularni “cuger” turnir, sa tempom igre od 5 minuta po igraču.

”Turnir se igra po Švajcarskom sistemu u 9 kola i rejtinguje se. Pravo nastupa na svim turnirima, koje organizuje ŠK Budućnost, imaju igrači koji se prijave organizatoru i koji su uplatili registracionu taksu Šahovskog Šaveza Crne Gore, a nagradni fond se formira od upisnine koja iznosi 3 €. Već trinaestog aprila takmičenja se nastavljaju Rapid turnirom u prostorijama Kluba a takmičenje se igra po Švajcarskom sistemu u 7 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču”, objasnili su iz kluba.

U subotu, dvadesetog marta, sa početkom u 11 sati, će se ponovo održati popularni “cuger” turnir, sa tempom igre od 5 minuta po igraču, dok je poslednji vikend (26-28 mart) rezervisan za Open turnir koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola.

”Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve koji žele da poprave rejting na domaćem terenu”- naveli su u saopštenju.

Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri će biti rejtingovani.

“Pravo nastupa na prvom Open turniru ŠK Budućnost imaju igrači koji se prijave organizatoru i izvrše uplatu upisnine od 10 eura, do petka 26.04.2019. u 9.30 h, jer je broj učesnika ograničen na 35. Prednost imaju igrači koji ranije izvrše uplatu. Nagradni fond će se formirati od ukupne upisnine, a nagrade su nedjeljive. Sličan princip će biti i na Rapid i brzopoteznim turnirima”, zaključuje Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve