Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Blokiran račun Rudara z Pljevalja, doveden u pitanje i nastavak takmičenja

Predsjednik Pljevljaka Miloš Radanović kazao je da su raniji dugovi došli na naplatu.

Finansijska situacija u Rudaru je alarmanta – račun kluba je pod blokadom, pa je doveden u pitanje i nastavak takmičenja.

Predsjednik Pljevljaka Miloš Radanović kazao je da su raniji dugovi došli na naplatu.

“Tačno je da smo blokirani od strane javnog izvršetelja iz Podgorice koga je angažovao Žarko Peličić koji je prošle sezone pozajmljivao novac Rudaru. Za svaku pozajmicu postoji potvrda i mi ne sporimo dug. Ne sporimo i da kasnimo sa uplatom rate koju smo po dogovoru trebali da uplatimo prvog dana novembra. Niz neplaniranih okolnosti uticao je na kašnjenje uplate, kazao je Radanović za PV portal.

Istakao je će Opština Pljevlja pomoći u skladu da mogućnostima, te da će nastojati da u ratama vrate dug.

“Nakon razgovora sa predsjednikom Opštine Dariom Vranešom došli smo do jednog dogovora da se nađe novac naravno u skladu sa finansijskim mogućnostima opštine Pljevlja. Naravno neće Opština vraćati naše dugove, dovoljno je da pomogne u traženju sponzora pa da u ratama vraćamo dug. Mi nemamo 152.000 eura da vratimo kompletan dug, voljeli bi da imamo, ali je na žalost takva situacija. Vučemo stare dugove ukupno smo, po raznim osnovama dužni pola miliona eura. Vjerujte mi još uvijek stižu računi iz Antalije, iz 2018. godine”, kazao je Radanović.

Poručio je da je nova uprava napravila plan kako da vrati dugove.

“Nova uprava kluba napravila je plan kako da vratimo dugove i toga se držimo. Putujem na dan utakmice, iz autobusa istrčavamo na teren. Jedino noćimo ukoliko nas neko časti, a ima ljudi koji vole Rudar. Plate igračima su redovne, trenerima kasne, ali smo bili na putu da i to regulišemo. Nismo trošili novac na pripreme, putovali smo na prijateljske utakmice.., ali ovo mijenja sve”, kaže predsjednik Rudara.

Radanović je kazao da očekuje novo sponzorstvo od privrednih subjekata.

“Zahvaljujući tadašnjem izvršnom direktoru Rudnika uglja Milanu Lekiću dobili smo blizu 70.000 eura, angažovanjem izvršnog direktora EPCG Nikole Rovčanina dobili smo najveći sponzorski ugovor u istoriji kluba od ove kompanije 70.000 eura. U razgovoru smo za nove ugovore, za koje se nadam da će biti veći. Znači nama je potrebno malo vremena da izađemo iz ove krize. Uskoro će biti usvojen novi opštinski budžet, a zahvaljujući lokalnoj upravi na čelu sa Dariom Vranešom Rudar je krenuo u ovo prvenstvo. Dali smo šansu mladim igračima, a za neke se interesuje Borusija Dortmund”, istako je prvi čovjek kluba.

Poručio je da bi eventualno gašenje kluba bilo loša poruka za Pljevljake.

“Ja se zahvaljujem svima koji pomažu klub. Pljevlja su energetski centar države, a ulaganjem u sport ulaže se u budućnost ovog grada iz koga se odlazi. Sada kada se pojavila nada da mladi mogu da ostanu u svim gradu treba da se gase sportski klubovi, da ne mogu da nastave takmičenje….ako je tako neka bude. Ugasićemo klub, krenućemo od najnižeg ranga, međutim to bi ostavilo trajne posledice i bila loša poruka za Pljevljake, zaključio je Radanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve