Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovović: Teren je bio u katastrofalnom stanju…

Nikšićani su pod Golubinjom zaslužili pobjedu, poveli na vrijeme, ali u finišu prvog poluvremena dosuđen je jedanaesterac u korist domaćina i stiglo je izjednačenje. Nastavak, koliko god da su plavo-bijeli dominirali, ne bi se drugačije mogao nazvati osim mučenjem, makar za fudbalere koji su navikli igrati na uređenim terenima

Nijesu se slučajno fudbaleri Sutjeske pribojavali gostovanja Rudaru u Pljevljima, ne zbog straha od protivnika koliko zbog terena, a upravo ih je dočekalo to čega su se najviše plašili. I vratili su se s bodom, a planirali su tri.

Budućnost je, kao njihov prvi pratilac, slavila i sad je razlika deset bodova, a to je još jedna potvrda tvrdnji trenera Milije Savovića – da nema opuštanja, jer šampionat je dug i težak, pun izazova.

Nikšićani su pod Golubinjom zaslužili pobjedu, poveli na vrijeme, ali u finišu prvog poluvremena dosuđen je jedanaesterac u korist domaćina i stiglo je izjednačenje. Nastavak, koliko god da su ”plavo-bijeli” dominirali, ne bi se drugačije mogao nazvati osim mučenjem, makar za fudbalere koji su navikli igrati na uređenim terenima. No, sve je to sastavni dio domaće fudbalske scene.

Sutjeska sjutra dočekuje Iskru, to je jedna od utakmica koje bi, umnogome, mogle da utiču na konačan ishod ili makar na priču ko se realno može nadati tituli, a ko evropskom takmičenju.

Jedini strijelac iz Sutjeskinog sastava u Pljevljima bio je Vladimir Jovović. Vjeruje da ova ekipa može stići do cilja.

– Za nama je teška utakmica, jedna u nizu koje nas očekuju. Očekivali smo pobjedu, bili blizu, ali vremenske prilike nam nijesu bile naklonjene, teren je bio u katastrofalnom stanju… Neki bi rekli da je isti bio nama i njima, ali nije to priča za pravi fudbal. Utakmicu smo dobro otvorili, došli na vrijeme do vođstva, ali smo u finišu prvog poluvremena imali i jednu lošu reakciju, što je bilo dovoljno da domaćin izjednači. U nastavku smo igrali ofanzivno i stvorili idealne prilike, ali gol se nije mogao postići u takvim uslovima – rekao je Jovović, koji nastavlja:

– Ispostavilo se da nas je, na kraju, Giljen i spasio poraza. Dešava se, ali ne znam što se uopšte igralo u Pljevljima. Svima koji vole naš fudbal i koji mu žele napredak ljepše bi i pametnije bilo da su odlučili da Rudar i Sutjeska igraju u drugačijim uslovima, na ljepšem terenu. No, bilo i prošlo. Nas očekuju sljedeći izazovi, a svaka nam je utakmica tzv. malo finale. Cilj i želja Sutjeske su jasni, a na nama je da vidimo da li ćemo uspjeti u tome što očekujemo – kazao je Jovović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve