Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Dečić sam na vrhu

Meč na terenu Fudbalskog saveza Crne Gore brzo je lišen neizvjesnosti. Tuzani su nakon petnaestak minuta vodili sa 2:1, a kada su u finišu prvog dijela postigli treći gol – bilo je jasno da će se izdvojiti na čelu tabele.

Vrh prvoligaškog karavana od večeras pripada samo Dečiću, koji je deklasirao Rudar (5:1) u posljednjoj utakmici 5. kola Meridianbet 1. CFL.

Meč na terenu Fudbalskog saveza Crne Gore brzo je lišen neizvjesnosti. Tuzani su nakon petnaestak minuta vodili sa 2:1, a kada su u finišu prvog dijela postigli treći gol – bilo je jasno da će se izdvojiti na čelu tabele.

Dečić je bolja ekipa od Pljevljaka, a to je dokazao i u međusobnom sudaru. ,,Plavi“ su igrali ljepše, smišljenije, sa više ideje i kombinatorike, a sa kvalitetom koji imaju prema naprijed – nije bilo teško da opravdaju ulogu favorita.

Momci Aleksandra Jankovića pobjegli su drugoplasiranom Petrovcu na,,plus dva“, a od pravih konkurenata za titulu – Sutjeske i Budućnosti – trenutno imaju šest odnosno sedam bodova.

Utakmica na Starom aerodromu imala je vatreni početak. Dečić je poveo preko Ivanovića, koji je kaznio slabu reakciju golmana Muminovića nakon udarca Bećiraja sa ivice šesnaesterca.

Šok gol u mreži gostiju nije obeshrabio pulene Srđana Nikića koji su uzvratili eskpresno, 60 sekundi kasnije – prvo je Bojović snažno opalio iskosa sa desne strane, a iz tog kornera Pljevljaci su izjednačili. Strijelac je bio Janjić, koji je centaršut iz ugla sproveo u metu – nogom ispred Božovića.

Najbrži mogući povratak Rudara koji je maltene u istom, osmom, minutu kapitulirao i neutralisao rezultatski minus.

Ipak, zadovoljstvo prvoligaša sa sjevera bilo je kratkog daha – Tuzani su od 14. ponovo imali vođstvo. Ivanović je ovoga puta bio asistent, a realizator Stanišić koji je pratio akciju i prizemnu asistenciju krunisao sa dalje stative.

Ranjiva je bila odbrana Rudara bez povrijeđenog Bakrača, ali je ekipa željela da igra. Bilo je prostora, naročito po desnom krilu gdje je Bojović još jednom opasno zaprijetio golmanu Markoviću.

Utakmica je ušla u mirniji ritam. Posjed je bio na strani Dečića, čiji su fudbaleri kroz pas igru tražili šansu da prelome duel prije odlaska na odmor.

I zicer je stigao u 42. minutu kada je Ivanović pronašao Denkovića, koji je filigrantski reagovao – ,,bocnuo“ je loptu, ali nije imao sreće da ispuni zamisao.

Ofanzivac Tuzana, međutim, iskupio se u 44. – evro golom sa ivice šesnaesterca kada je uz pomoć prečke matirao Muminovića za 3:1.

Sve je išlo po planu Jankovićeve čete, koja je stekla dva razlike pred pauzu i od meča napravila rutinu.

Nastavak je počeo sa po jednim udarcem na obje strane (Bojović i Ivanović), a u 61. minutu Dečić je uvećao vođstvo.

Ivanović je dao pas po vertikali, Muminović i Janjić su loše iskomunicarili, a poklon loptu pokupio je Bećiraj koji je poentirao na praznu mrežu.

Rekorder po broju nastupa za naš državni tim mogao je do pogotka i u 74. minutu, ali sada nije iskoristio novu grubu grešku u zadnjoj liniji Pljevljaka.

Oba trenera su izvela glavne igrače. Vrijeme je curilo, a u finišu je Bećiraj propustio još jednu kolosalnu situaciju.

Rudar je u 90. minutu primio peti gol, a egzekutor je bio reservista Marušić, koji je iskosa pronašao dijagonalu koju Muminović nije mogao da brani.

Dečić jak, potentan, našpanovan, raznovrstan i efikasan – s pravom glavni kandidat za titulu. Rudar će tražiti bodove protiv sebi ravnijih ekipa.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve