Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bez teniserki i tenisera iz Rusije i Bjeloruse i na Rolan Garosu, ali i Rimu?

S obzirom da su obe profesionalne teniske organizacije najavile sastanke borda, pa i zajednički sastanak kako bi zaštitili igrače, očekuje nas zanimljiv period

Vimbldon je zvanično prvi, i bar za sada, jedini turnir koji je suspendovao pojedinačne tenisere i teniserke iz Rusije i Bjelorusije. Ali, kako vrijeme odmiče sve više vijesti stiže da turniri razmišljaju da povuku istovjetan potez.

Nakon spekulacija da Rusa i Bjelorusa neće biti ni na mastersu u Rimu, u ponedjeljak se pojavila i vijest da će takvu odluku donijeti i organizatori Rolan Garosa.

Kako piše novinar Stjuart Frejzer, organizatori Rolan Garosa zapravo su samo čekali završetak predsjedničkih izbora u Francuskoj kako bi počeli sa razmatranjem odluke o zabrani učešća na Otvorenom prvenstvu Francuske igračima i igračicama iz Rusije i Bjelorusije.

Za sada je otvoreno i pitanje učešća tenisera iz ove dvije zemlje i na mastersu u Rimu koji prethodi Rolan Garosu. Premijer Italije Mario Dragi pristalica je ideje da Rim prati Vimbldon i uvede istu zabranu. Samo dvije nedelje pred početak turnira, vlasti u ovoj zemlji traže način da svoju odluku podrže i zakonom.

S obzirom da su obe profesionalne teniske organizacije najavile sastanke borda, pa i zajednički sastanak kako bi zaštitili igrače, očekuje nas zanimljiv period.

ATP i WTA čak su najavili i mogućnost da neće bodovati Vimbldon za zvanične liste ako na njemu ne budu mogli da učestvuju igrači iz Rusije i Bjelorusije.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
25.04.2022-20:47 20:47

Nijesu trebali SRBE iz ovog kola izvojit !!! Vidjet ce se oceli im sankcije uvesti!!!