Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bez Miloša Vujovića protiv Kosova u Prištini

Selektor Vlado Šola u Prištini neće moći da računa na lijevo krilo Miloša Vujovića, nakon današnje odluke Evropske rukometne federacije da dobije meč suspenzije, zbog direktnog crvenog kartona, koji je dobio u duelu protiv Slovenije u Podgorici.

„Lavovi“ su odradili prvi trening uoči posljednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koja ih u četvrtak i nedjelju očekuju protiv Kosova u Prištini i Bosne i Hercegovine u Podgorici.

Biće to mečevi odluke u borbi za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, a naša reprezentacija dočekuje ih sa dobre pozicije, jer ima četiri boda, koliko i Bosna i Hercegovina, ali uz pobjedu u prvom međusobnom duelu u Sarajevu dvocifrenom razlikom (36:25).

Slovenija je lider grupe sa osam bodova i osigurala je plasman na EHF Euro. Selektor Vlado Šola u Prištini neće moći da računa na lijevo krilo Miloša Vujovića, nakon današnje odluke Evropske rukometne federacije da dobije meč suspenzije, zbog direktnog crvenog kartona, koji je dobio u duelu protiv Slovenije u Podgorici.

“Naravno da ne treba bježati od uloge favorita, ali treba maksimalno ući u svaki trening koji je sada pred nama do kosovo i uči maksimalno u utakmicu u Prištini.Danas svako zna igra rukomet i samo je pitanje kada se susretnu jedna kvalitetnija i jedna slabija ekipa kako će utakmici priči kvalitetniji tim. Mi smo kvalitetniji tim i samo je stvar pristupa kako ćemo mi uči u tu utakmicu. Ako pristup bude maksimalno odgovoran mi bi tu utakmicu trebali pobijediti”, kazao je selektor Šola.

Crnogorski selektor nije želio da se bavi računicama i razmišljanjima o rezultatu utakmice Slovenija i BiH.

“Nemam taj način razmišljanja i da se bavim time šta će raditi drugi. Ozbiljne ekipe se bave same sobom, a ne protivnicima, a ja želim da mi budemo ozbiljna ekipa. Mene zanima kako ćemo mi igrati i na koji način, a kako će Slovenija igrati protiv BiH i kakvu ekipu dovodi na to gostovanje to se nas ne treba ticati. Nas treba da zanimaju samo ove dvije utakmice i četiri boda”, zaključio je Šola.

Poziv je naknadno upućen Filipu Vujoviću, koji se već priključio saigračima. Od igrača sa spiska, nedostaju Branko Vujović, Stefan Čavor i Božo Anđelić, koji bi sjutra trebalo da se pridruže pripremama za posljednje mečeve u kvalifikacijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve