Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Benfika se opet igrala sa Brižom i napunila im mrežu – 5:1

Fudbaleri Benfike prvi su četvrtfinalisti Lige šampiona nakon što su i u revanšu bili mnogo bolji od Klub Briža

Benfika je opravdala ulogu favorita i nakon pobjede u prvom meču u Belgiji od 2:0 slavila i u revanšu pred svojim navijačima u Lisabonu. Meč na Da Lužu završen je rezultatom 5:1.

Mnogo su bolji bili portugalski fudbaleri u prvom poluvremenu, najprije im je poništen jedan gol (strijelac Žoao Mario bio u ofsajdu), propustili su i nekoliko dobrih prilika prije nego što Rafa Silva na dodavanje Gonsala Ramoša konačno nije doveo Benfiku u vođstvo u 38. minutu.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, u drugom minutu sudijske nadonade, asistent kod prvog gola Ramoš promiješao je odbranu belgijskog šampiona i majstorski postigao novi gol za lisabonske Orlove – 2:0.

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu što se tiče odnosa snaga na terenu. Zapravo, bilo je još gore po Belgijance.

Gansalo Ramoš je u 57. minutu još jednom matirao Simona Minjolea, ovog puta na asistenciju Alehandra Grimalda. U 71. minutu u strijelce se upisao i Žoao Mario i to iz jedanesterca. Petarda je pukla u 77. minutu kada je mrežu Klub Briža pogodio i bivši igrač Ajaksa Brazilac David Neres.

Za utjehu Belgijancima možda i najlepši gol na meču postigao je njihov igrač 19-godišnji Bjorn Mejer u 87. minutu za konačnih 5:1.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona na programu je u petak 17. mart.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve