Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Adejemi srušio Čelsi, Benfika sigurna u Brižu

Benfika i Borusija Dortmund pobijedili u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona

Fudbaleri Borusije pobijedili su kao domaćini u Dortmundu ekipu Čelsija u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. U duelu između Briža i Benfike slavili su gosti iz Lisabona.

Meč na stadionu Signal Iduna Park završen je rezultatom 1:0.

Strijelac jedinog gola u Dortmundu bio je Karim Adejemi u 63. minutu. Izdržao je duel sa Encom Fernandezom, obišao golmana Kepu i zatresao mrežu Čelsija.

Gosti iz Londona zaslužili su mnogo više od minimalnog poraza. Stvorili su nekoliko dobrih prilika, ali je u prvom poluvremenu Žoao Feliks pogodio prečku, a u drugom je Emre Džan sa same gol linije spriječio pogodak Kulibalija.

Bilo je još prilika na obje strane, ali se mreže više nijesu tresle. Ovaj rezultat svakako garantuje veoma uzbudljiv revanš za tri nedjelje na Stamford Bridžu.

U drugoj utakmici večeri u Brižu bilo je 2:0 za goste iz Portugala. Golove za Benfiku postigli su Žoao Mario iz penala u 51. i David Neres u 88. minutu.

Revanš mečevi na programu su u utorak 7. marta.

Utakmice iz Dortmunda i Briža mogli ste da pratite uživo na portalu Aktuelno.

Tok meča:

Kraj i u Dortmundu. u 90+4. minutu odličan šut Enca Fernandeza, ali još bolja odbrana golmana Gregora Kobela. Ostalo je 1:0.

Završeno je u Brižu – 0:2, Benfika je stekla ogromnih dva gola prednosti pred revanš u Lisabonu.

88. minut – GOOOOOLLLLLL!!!! David Neres koristi grešku u odbrani Briža i postiže drugi gol za Benfiku – 0:2!

78. minut – Emre Džan je spriječio izjednačenje u Dortmundu. Kulibali je snažno šutirao, golman Borusije već je bio savladan, ali je Džan izbacio loptu sa same gol linije.

63. minut – GOOOOOOLLLLLLLL!!!! Vodi Borusija! Brzonogi Karim Adejemi je izdržao duel sa Encom Fernandezom, obišao golmana Kepu i zatresao mrežu Čelsija na oduševljenje sa tribina Vestfalena.

55. minut – Emre Džan je oborio Risa Džejmsa i zaradio žuti karton. Slobodan udarac za Čelsi. Džejms je solidno šutirao, ali je golman Borusije Kobel odbranio taj udarac.

51. minut Konačno prvi gol ove večeri i to iz penala! Žoao Mario bio je siguran sa 11 metara, Benfika je povela u Brižu!

Poluvrijeme – “Nule” na oba stadiona

Poluvremena na oba stadiona. Nema golova. Briž je u posjlednjim trenucima postigao gol preko Odoija, ali je poništen zbog ofsajda.

38. minut – ovo je trebalo da bude vođstvo za Čelzi. Žoao Feliks se izbori za prostor, šutirao, ali je na sreću domaćeg tima pogodio samo prečku.

U Brižu je Benfika preuzela inicijativu, bliža je golu od domaćeg tima

32. minut – Žoao Feliks je mogao da dovede Čelsi u vođstvo, ali je iz povoljne situacije šutirao iznad gola Borusije.

27. minut – prva ozbiljnija prilika za Borusiju, šutirao je Sebastijen Ale iskosa sa desne strane, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

16. minut – nakon ubačene lopte kapiten Čelsija Tijago Silva rukom je zatresao mrežu Borusije, odmah je priznao, ali mu španski arbitar Manzano nije oprostio – pokazao mu je žuti karton zbog nesportskog poteza.

5. minut – Veliku priliku popustio je Klub Briž preko Bjukenena. Golman gostiju Vlahodimos odlično je reagovao.

2. minut – Odličan početak u Dortmundu. Borusija je krenula agresivno, ali je i Čelsi uzvratio brzom kontrom.

Krenuo je meč u Brižu, minut za njim i onaj u Dortmundu.

IzvorSK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve