Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Siti i Inter ovjerili plasman u polufinale

U polufinalu Siti će 9. maja gostovati Realu, dok će noć kasnije Inter igrati sa gradskim rivalom Milanom

Fudbaleri Mančester Sitija i Intera izborili su večeras plasman u polufinale Lige šampiona.

Siti je na gostovanju u Minhenu igrao 1:1, ali je trimufom od 3:0 u prvom meču izborio plasman. Inter je na svom terenu igrao sa Benfikom 3:3 i uz pobjedu u prvom meču može se reći lakše od očekivanog izborio plasman u narednu rundu. U polufinalu Siti će 9. maja gostovati Realu, dok će noć kasnije Inter igrati sa gradskim rivalom Milanom.

BAJERN MINHEN – MANČESTER SITI 1:1 /Kimih 82, Haland 58/ (prvi meč 0:3)

BAJERN MINHEN: Zomer – Pavar, Upamekano, De Liht, Kanselo – Kimih, Gorecka – Sane, Musijala, Koman – Šupo Moting.

MANČESTER SITI : Ederson – Akandži, Dijas, Ake – Stons, Rodri – B. Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš – Haland.

Manchester City nije imao većih problema da sačuva prednost iz prvog duela protiv Bayerna u kojem je imao tri gola prednosti (3:0). U večerašnjoj utakmici u Minhenu dva tima remizirala su rezultatom 1:1.

Bayernu su bili potrebni brzi golovi večeras protiv Cityja, ali ih Bavarci nisu uspjeli postići večeras. Prvu takvu šansu imao je Leroy Sane, koji je u 17. minuti izašao pred golmana svog bivšeg kluba, ali je šutirao tik pored stative.

U 18. minuti direktan crveni karton dobija Dayot Upamecano zbog rušenja Erlinga Haalanda, ali ga je spasio VAR koji je zbog minimalnog ofsajda poništio ovu sudijsku odluku.

Sane je mogao do gola i u 21. minuti, ali je Ederson odlično odbranio njegov udarac iz slobodnjaka.

U 36. minuti dosuđen je penal za goste nakon igranja rukom Upamecana, ali je Haaland užasno šutirao preko gola. Tako je propala najbolja prilika za Manchester City. Bez golova otišlo se na odmor. U nastavku Bayern više nije bio toliko opasan. Bavarci su polako posustajali, a City je to osjetio i zadao konačan udarac domaćinu.

Igrao se 55. minut kada je Haaland izašao sam pred Yanna Sommera, ali je šutirao direktno u njega. Samo nekoliko minuta kasnije, Norvežanin je ispravio svoju grešku i matirao golmana Bayerna, za vođstvo Cityja.

Taj gol značio je i plasman Cityja u polufinale Lige šampiona. U narednim minutama nismo vidjeli šanse, ali ni pritisak Bayerna, čiji navijači i igrači bili su svjesni da se ovdje završava njihova priča u Ligi šampiona za ovu sezonu.

U 83. minuti dosuđen je penal za Bavarce, a Joshua Kimmich postiže gol s bijele tačke za utjehu Bayerna.

Građani Pepa Guardiole bez problema su do kraja sačuvali veliku prednost i u stilu izborili polufinale Lige prvaka gdje već čeka Real. Bit će to veliki spektakl i šansa Cityju za osvetu Realu za prošlogodišnji poraz u istoj fazi takmičenja.

INTER – BENFIKA 3:1, /Barela 13,Lautaro 66, Korea 78 Aursnes 38/ (prvi meč 2:0)

INTER: Onana – Darmijan, Ačerbi, Bastoni – Damfris, Barela, Brozović, Mkhtarijan, Dimarko – Džeko, Martinez.

BENFIKA: Vlahodimos – Žilberto, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Čikinjo, Florentino – Žoao Mario, Rafa Silva, Aursnes – Gonsalo Ramos.

U drugom meču dana Inter remizirao je protiv Benfice rezultatom 3:3 i tako s ukupnih 5:3 izborio polufinale Lige šampiona. Inter će tu igrati veliki gradski derbi protiv Milana, koji je sinoć izbacio ekipu Napolija.

Milanski velikan večeras je imao lakši dio posla zahvaljujući pobjedi na gostovanju rezultatom 2:0. Večeras je bilo potrebno samo da tu prednost i sačuva.

Stvari su bile znatno lakše jer je Inter došao i večeras u rano vodstvo golom Nicola Barelle koji je sjajno pogodio s desne strane dalji ugao mreže Benfice.

Lisabonski Orlovi nisu se odmah predali. Naprotiv, do kraja prvog dijela zaigrali su znatno bolje i stigla je nagrada.

Soccer Football – Champions League – Quarter Final – Second Leg – Inter Milan v Benfica – San Siro, Milan, Italy – April 19, 2023 Inter Milan's Edin Dzeko in action with Benfica's Antonio Silva REUTERS/Daniele Mascolo

Igrao se 38. minut kada je Rafa Silva centrirao s desne strane, a Fredrik Aursnes lijepo pogodio glavom za 1:1. Taj gol vratio je kakvu-takvu nadu gostima da mogu do senzacije večeras. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, a u nastavku utakmice Benfica je zaigrala nešto ofanzivnije. To je ostavljalo prostora za Milaneze da ovjere plasman.

Naš reprezentativac Edin Džeko dobru šansu je imao u 61. minuti kada je glavom šutirao pored gola. To je bio uvod u ono što će se desiti samo nekoliko minuta ranije. Federico Dimarco je prošao po lijevoj strani i uputio loptu u peterac, a Lautaru Martinezu preostao je lakši dio posla. Taj gol značio je i kraj nade za goste da mogu u polufinale.

Reprezentativac BiH Edin Džeko iz igre je izašao u 76. minuti, a Inter je do kraja uspio postići još jedan pogodak. Rezervista Joaquin Correa lijepo je pogodio u 80. minuti za 3:1. Do kraja utakmice Silva i Tella su pogodili za konačnih 3:3.

Ipak, Inter je u ukupnom skoru čuvao i bez ikakvih problema sačuvao prednost te izborio polufinale Lige šampiona.

Tok utakmica mogli ste pratiti na portalu AKTUELNO.

KRAJ U MILANU – 3:3
Kraj utakmice u Milanu, Inter ide dalje i sa gradskim rivalom igraće za finale Lige šampiona! Ko je ovom mogao da se nada ne samo prije starta sezone, već i poslije prvog dijela elitnog takmičenja?! Svakako, utakmica koja je obilovala golovima i bila prava poslastica za one koji vole igru na pogotke.

Ponovo gol u Milanu!
Inter je uspio da uprlja plasman u polufinale, Benfika je zahvaljujući Musi u dubokoj nadoknadi stigla do izjednačenja i 3:3!

Gol u Milanu!
Pogodak u Milanu, strijelac je Antonio Silva! Odličan centaršut Grimalda iz slobodnog udarca sa desne strane, a mladi štoper postiže gol glavom i smanjuje zaostatak. Kasno je za Benfiku, ali veliki trenutak za Silvu koji stiže do prvijenca u Ligi šampiona.

Kimih donosi izjednačenje
Kimih pogađa i od 83. minuta Bajern je uspio da izjednači rezultat.

KOREAAAAAAA!!!
Hoakin Korea stavlja tačku na ovaj meč i ubjedljivu pobjedu Intera. Neroazuri idu dalje, lijep pogodak Koree koji samo što je ušao na teren. Definitivno je Lautarov pogodak skroz promijenio odnos snaga na terenu, Benfika sada ne postoji…

Izmjene, izmjene…
Ake je uveliko na klupi, a dok je lopta izašla iz igre na teren je ušao Laport kako bi ga zamijenio. Izgleda da je Akeova povreda ozbiljnije prirode. Takođe, Šmit je u Milanu zamijenio Gonsala Ramosa i zamijenio ga Gonsalom Guedesom. Kako je nestao najbolji strelac Benfike u ovom dvomeču, to je predmet dublje analize. Ali, nije se vidio!

73. minut, Inter napada
Lautarov pogodak je definitivno sravnio samopouzdanje Benfike, dok je istovremeno dao krila fudbalerima Intera koji sada jurišaju ka trećem pogotku! I kako sada stvari stoje, čini se da je domaćin jako blizu tog trećeg gola pošto se napadi nižu kao na traci.

63. minut, dvostruka izmjena Tuhela
Tuhel više nema šta da izgubi, mora da ide ofanzivnije od ovoga. Na terenu su Dejvis i Mane, a izašli su Kanselo i Sane. Zanimljivo, Mane i Sane su se pozdravi pri izmjeni, znate da su se njih dvojica sukobili prije neki dan…

LAAAAAAAAAUTARO!!!
Gol, gol, goooool! Inter vjerovatno ovim pogotkom Lautara Martineza ovjerava plasman u polufinale i zakazuje spektakl sa Milanom! Mjesec i po dana su navijači Intera čekali pogodak argentinskog napadača i konačno ga dočekali. Dobar centaršut Dimarka, a Lautaro rutinski završava za velikih 2:1.

HALAAAAAAAAAND!!!
Gol, gol, goooooool! Tragični Upamekano je bio tempirana bomba i u ovom susretu, a sada je definitivno opet eksplodirao. Dvaput se izvlačio kroz iglene uši, a sada je opet direktan krivac pošto je pao na zemlju u direktnom duelu sa Halandom. Kada je ovaj pao, Norvežanin je odšetao do gola i matirao Zomera. 

58. minut, Inter krenuo napred
Pojurili su gosti napred ka golu Onane, pa su igrači Intera odlučili da malo prebace težište na protivničku polovinu i krenu napred. Ne ide im to u prilog, jer ostaje više prostora pozadi, ali ne mogu ni da se brane sve vreme fudbaleri Intera, ne pred svojim navijačima.

53. minut, Mario napada
Žoao Mario je nadriblao loptu duboko u kazneni prostor Intera, ponovo je lako stigao do opasne pozicije, ali ga je Aćerbi u posljednjem trenutku spriječio da uposli nekog od saigrača. Korner, ali opet bez neke opasnosti po Onanu.

NASTAVAK I U MINHENU
Nastavlja se susret i na Alijanc Areni, bez izmjena.

NASTAVAK U MILANU
Idemo dalje na stadionu Đuzepe Meaca, da vidimo može li Inter da izdrži nalete gostiju i ode dalje. Zasad, kao što smo napisali, samo jedna izmjena.

Izmjena u Benfiki
Šmit je na poluvremenu izvršio prvu izmjenu, na terenu je David Neres, dok je Žilberto završio svoje. Dakle, ovo bi trebalo da bude ofanzivnija postava gostiju. Aursnes je sada pored desne aut linije.

45. minut u Minhenu, nižu se šanse!
Bajern napada li, napada, ali gola i dalje nema! Sada je Musijala probao da završi napad sam, ali je nakratko izgubio korak iako je ušao duboko u kazneni prostor. Uspio je da se snađe i proigra Šupo Motinga koji je probao da “štiklom” matira Edersona ali su se oko njega stvorila četvorica saigrača koji su spustili rampu na gol. Bajernovi igrači imaju inicijativu, ali nedostaje malo sreće i snalažljivosti…

POLUVRIJEME U MILANU – 1:1
Kraj prvog poluvremena na stadionu Đuzepe Meaca, rezultat je 1:1. Rezultatski svakako interesantnije poluvrijemene nego u Minhenu, dobra borba dva tima, ali Inter ima veliki kapital iz prve utakmice i zaista bi bila prava senzacija ako bi Benfika otišla dalje večeras. Oba kluba imala su svoje prilike, doduše Inter je jedinu ozbiljnu imao kada je Barela dao gol. Gosti su napadali preko Grimalda, Ramosa i Aursnesa, ali zasad su samo uspjeli da nadoknade minus iz ove utakmice.

Koman!
44.minut: Nova šansa za Bajern, sada je pucao Koman, ali direktno u Edersona. Dugo je Sane imao loptu u svom posjedu i nije znao šta će sa njom. Uspio je nekako da je ostavi Komanu koji je raspalio iz prve, ali je Ederson mogao rutinski da boksuje loptu.

HALAND PROMAŠUJE PENAL!
Norvežanin je raspalio iz sve snage po sredini gola visoko, ali je lopta otišla u 10. red Alijanc arene! Ali, Siti i dalje ima komotnih 3:0 iz prvog meča.

PENAL ZA SITI!
Nevjerovatno šta radi Upamekano u ovom dvomeču, baš nevjerovatno! Francuz je skrivio penal i to tako što je igrao rukom u svom kaznenom prostoru na potpuno komičan način. Naime, u trenutku kada je Gundogan šutirao ka golu držao je ruke iza leđa, a kada je njemački vezista ispalio loptu on je iz nekog razloga izvukao lijevu ruku i skrivio jedanaesterac! Erling Haland uzima loptu, Francuz je dobio žuti karton.

Aursnes poravnava rezultat!
GOLLL!Benfika je stigla do izjednačenja, ali sada mora da postigne još dva pogotka da bi meč uvela u produžetak ili tri da bi prošla dalje! Dobar centaršut Rafe Silve sa desnog boka, Aursnes je bio usamljen i glavom sproveo loptu u mrežu za 1:1 u 38. minutu!

27. minut, Inter drži prednost
Fokusirani smo više na dešavanja u Minhenu, jer u Milanu se ne dešava ništa specijalno. Igra se uglavnom na sredini terena, a Nerazuri drže loptu dalje od svog gola.

Opet Sane!
Nova šansa za Bajern, opet Sane. Sada iz slobodnog udarca, lijepo je šutirao sa nekih dvadesetak metara od gola desno iskosa, ali je Ederson u poslednjem trenutku sprečio da lopta završi u mreži. Korner za domaćina.

Važan detalj u Minhenu!
VAR soba odlučila je u korist Upamekana! Sreća je pogledala nemoćnog Francuza koji se ponovo našao u nemilosti Halanda koga je morao da zaustavi nepropisno kako ne bi postigao gol. Oborio je snažnog Norvežanina, a Turpan je odmah izvadio crveni karton. Ipak, poslije jednog minuta poništeno je isključenje zbog ofsajda koje je vidjela VAR soba. Kakva sreća za Bajern i pogotovo Upamekana koji je u ovom dvomeču potpuno inferioran.

17. minut, kakva šansa za Sanea!
Nevjerovatno šta nije pogodio Sane! Sve je krenulo od greške Dijasa na sredini terena, domaćin je brzo otvorio kontru, a Sane se našao oči u oči sa Edersonom. Jeste bilo malo iskosa, ali morao je Njemac mnogo bolje. Lopta je protutnjala kraj stative.

Prva šansa Sitija 

15. minut: Bilježimo i prvu opasnost pred golom Bajerna. Probao je De Brujne da uposli Gundogana sa desnog boka, ali je Zomer bio brži i stao je na putu daljeg raspleta akcije.

BARELAAAAAAAA!!!
Gol, gol, gooooool! Spektakularan pogodak Nikola Barele! Majstorija italijanskog veziste koji je jednim potezom iz igre izbacio dvojicu protivnika. Sjajan pogodak lijevom nogom. Inter je nadomak polufinala Lige šampiona.

Opasan napad Bajerna
12. minut – Pukla je u trenutku kontra i Bajern je bio u solidnoj situaciji. Ipak, centaršut sa desne strane od strane Komana bio je suviše jak da bi Šupo Moting stigao loptu. U nastavku akcije se sve srušilo kao kula od karata…

Miran start 

Dosta mirni počeci obje utakmice, zasad bez nekih konkretnih dešavanja, mada je utisak da je Benfika krenula agresivnije od Intera, već su izveli i prvi korner, mada je i Žilberto mogao da zaradi i crveni karton zbog oštrog starta nad Dimarkom.

Počele su utakmice u Minhenu i Milanu.

Deklasiranje Bajerna u Mančesteru 3:0 bilo je vrlo bolno. Na sve to su saigrači Leroj Sane i Sadio Mane ušli u fizički sukob, čime su dodatno oprljali besprekornost koju traži njemački klub u svom imidžu. Riješili su konflikt, Mane je presjedio jednu utakmicu suspenzije i biće u sastavu Tomasa Tuhela.

Njemci igraju fudbal uvijek maksimalno do samog kraja, ali za preokret od 3:0 biće potrebno čudo. Nije da ih se nismo nagledali prethodnih godina, uvijek istog oduševljenja i izraza nevjerice.

Jedan od lidera Bajerna iskusni Tomas Miler ne gubi nadu.

“Vjerujem da još imamo šanse da se plasiramo u polufinale Lige šampiona. Moramo dobro da počnemo meč, možda da postignemo makar jedan gol u prvom poluvremenu. Ne moramo poslije prvih 10 minuta da vodimo 3:0, ali moramo da damo makar jedan gol u prvom poluvremenu”, rekao je Miler.

“Ako postignemo drugi gol do 80. minuta, a ne primimo nijedan, imaćemo još 15 minuta. Vjerujem da je sve moguće”, zaključio je Miler.

Inter ima za zadatak samo da potvrdi sigurnih 2:0 iz Lisabona na “Đuzepe Meaci”.

Milanski klubovi su prekinuli eru dominacije Juventusa u domaćem prvenstvu i sada se crta polufinale “dela Madonina”. Plasman u polufinale Lige šampiona biće novi veliki stepenik u povratku istorijskih giganata, koji se u Seriji A bore za posljednje mesto za učešće u evropskoj eliti naredne sezone.

Prepustili su više pozicije rimskim klubovima i neumoljivom Napoliju. Plasman u finale Milana ili Intera biće ne samo spas sezone nego povratak u sam vrh “starog kontinenta”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve