Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Beker nije više trener Runea

Boris Beker je objavio da prekida saradnju sa danskim teniserom je ne može danskom teniseru da se posveti koliko je to potrebno.

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, i teniski velikan, saopštio je danas da više nije trenetr Holgera Runea.

Boris Beker je objavio da prekida saradnju sa danskim teniserom je ne može danskom teniseru da se posveti koliko je to potrebno.

“Želio bih da vas obavjestim da ću se istog trenutka povući sa mesta glavnog trenera Holgera Runea. Počeli smo saradnju sa početnim ciljem da dođemo na Završni ATP masters prošle godine, ali nakon toga smo zaključili da je za naš uspjeh potrebno da budem mnogo prisutniji nego što mogu. Zbog profesionalnih i privatnih obaveza, ne mogu da pružim Holgeru ono što mu je sada potrebno. Želim mu samo najbolje i uvijek ću biti njegov najveći navijač. Iskreno poštujem ono što smo prošli zajedno”, saopštio je čuveni Njemac.

Holger Rune trenutno je sedmi teniser sveta, ima 20 godina, a na nedavno završenom Australijan open ostvario je razočaravajući rezultat, pošto je kao osmi nosilac ispao već u drugom kolu.

Rune je u Melburnu poražen od autsajdera iz Francuske Artura Kazoa, koji se pojavio na turniru sa pozivnicom organizatora.

Beker i Rune susaradnju počeli u oktobru prošle godine i bio je to povratak tenisu njemačke legende nakon što je bio u zatvoru Velikoj Britaniji.

Beker je insistirao da Rune nastupa bez kačketa na glavi i bez nakita, da ga to ne bi ometalo tokom mečeva i što je i njemu koristilo tokom velike igračke karijere.

Rune ga je poslušao i u njihovom prvom zajedničkom turniru, u Bazelu, stigao do polufinala. Ipak, ta saradnja nije potrajala.

Podsjetimo, Beker je 2017. proglasio bankrot i u aprilu 2022. osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije i po godine zbog skrivanja imovine.

Pušten je na slobodu 15. decembra 2022. godine, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci i bio je deportovan u Njemačku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve