Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

HOLGER RUNE: Moramo češće da pobjeđujemo Đokovića

Srpski as je prošle sezone osvojio tri Grend slem titule, ali i Završni masters, na kojem je u grupnoj fazi pobiijedio upravo mladog Danca.

Narednog vikenda u Melburnu počinje prvi Grend slem turnir sezone, a u četvrtak će biti obavljen žrijeb i biti poznati svi mogući rivali Novaka Đokovića na putu do 11. trofeja na Australijan openu.

Iako ima već skoro 37 godina ništa se u svijetu tenisa godinama ne mjenja, srpski teniser je najveći kandidat za titulu.

Danski teniser Holger Rune smatra da igrači mlađe generacije moraju češće da pobjeđuju Novaka Đokovića, koji je i sa punih 36 godina najbolji na svijetu.

Srpski as je prošle sezone osvojio tri Grend slem titule, ali i Završni masters, na kojem je u grupnoj fazi pobiijedio upravo mladog Danca.

Savladao ga je i u Parizu nešto ranije, dok je Rune 2023. od Novaka bio bolji u četvrtfinalu Rima.

“Moramo da napravimo iskorak, da ga pobjeđujemo redovnije, a ne samo jednom. Ja sam ga pobijedio, Siner ga je pobijedio, ali i dalje je Novak osvojio tri od četiri Slema, umalo i Vimbldon. Još nismo na njegovom nivou, moramo da damo sve od sebe da ga istisnemo”, rekao je Rune.

Samo jednom su se sastali na Grend slemu, na US openu 2021, kada je Novak slavio poslije četiri seta.

“Nikada ga nisam pobijedio na Slemu. Ništa nije nemoguće, ali tu je teže – on se na slemovima oseća komfornije, igra se na tri dobijena seta i ima dugogodišnje iskustvo. Zna da može da se vrati čak i ako zaostaje sa 2:0 u setovima. Mislim da više igrača veruje da može da ga pobedi na dva dobijena seta, ali na Grend slem turnirima manji broj igrača vjeruje u to”, istakao je Rune.

Đoković je na najnovijoj ATP listi prvi, započeo je svoju 407. nedjelju na liderskoj poziciji, dok je Rune osmi.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve