Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Begović: Javnost da ne brine o potencijalnoj suspenziji naših sportista

Ljekovitost ovog procesa, kako navodi, ogleda se u činjenici da je uspostavljen partnerski odnos sa relevantnim međunarodnim organizacijama i obezbijeđena ekspertsko-tehnička podrška za novi institucionalni aranžman

Obavještavamo crnogorsku javnost da ne mora brinuti o potencijalnoj suspenziji naših sportista već se može fokusirati na njihove sjajne nastupe, poručuje vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović.

– Kao što sam obećao stupanjem na dužnost, obavezao sam se da ću da riješim problem koji je prouzrokovan nestručnim i nesavjesnim postupanjem prethodnih upravljačkih struktura na poslovima sporta i mladih.

Naime, Uprava za sport i mlade je prije roka otklonila sve nepravilnosti koje se tiču usaglašenosti sa pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA) gdje je postojala opasnost da Crna Gora bude kažnjena isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe sportisti ne bi nastupali pod našom zastavom i himnom.

Ovim putem obavještavamo crnogorsku javnost da ne mora brinuti o potencijalnoj suspenziji naših sportista već se može fokusirati na njihove sjajne nastupe, poručio je Begović.

Ljekovitost ovog procesa, kako navodi, ogleda se u činjenici da je uspostavljen partnerski odnos sa relevantnim međunarodnim organizacijama i obezbijeđena ekspertsko-tehnička podrška za novi institucionalni aranžman.

– U narednom periodu, crnogorski sport očekuju bitne promjene sa težištem na zaštiti prava sportista i sportskih radnika, s jedne, i obezbjeđivanjem koncepta sport za sve, s druge strane, zaključio je Begović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve