Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Tržišni inspektori izdali 82 prekršajna naloga u iznosu od 20.600 eura

Takođe, kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, donijeto je 35 rješenja o otklanjanju neporavilnosti, pet rješenja o povlačenju robe, dva rješenja o dostavi dokumentacije kao i 1 rješenje o privremenoj zabrani prometa

Tržišna inspekcija je tokom akcijskih kontrola u Kotoru, Tivtu, Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, Rožajama, Kolašinu i Žabljaku 16. i 17. januara kontrolisala 48 maloprodajnih trgovinskih objekata iz oblasti unutrašnjeg tržišta i zaštite potrošača. U kontrolama su konstatovane 43 nepravilnosti, a izdata su 82 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 20.600 eura.

Takođe, kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, donijeto je 35 rješenja o otklanjanju neporavilnosti, pet rješenja o povlačenju robe, dva rješenja o dostavi dokumentacije kao i 1 rješenje o privremenoj zabrani prometa.

“Najveći dio nepravilnosti odnosio se na nedostupnost evidencije o trgovini, nevođenje evidencije o trgovini, nepropisnu istaknutost cijena ili istaknutost cijena na način da oštećuju robu, neuredno i neažurno vođenje evidencija o nabavci i prodaji robe na malo, itd”, kazali su iz Uprave.

Kako svojim planom redovnih kontrola tako i akcijskim kontrolama ovog tipa, tržišna inspekcija, kažu, ima za cilj stvaranje legalnog tržišta uz što veći nivo zaštite prava potrošača.

“U periodu koji slijedi tržišna inspekcija će nastaviti sa sprovođenjem akcija pojačanog inspekcijskog nadzora i to u svim oblastima iz svoje nadležnosti po svim opštinama Crne Gore”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve