Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajern i Real u polufinalu Lige šampiona

Bajern je večeras u Minhenu pobijedio Arsenal sa 1:0, i nakon londonskih 2:2 eliminisao engleskog predstavnika iz takmičenja.

Nakon PSŽ i Borusije iz Dortmunda u polufinalu Lige šampiona igraće i fudbaleri Bajerna, dok će četvrti učesnik završnice najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja biti poznat poslije produžetaka u Mančesteru, gdje igraju Siti i Real Madrid.

Bajern je večeras u Minhenu pobijedio Arsenal sa 1:0, i nakon londonskih 2:2 eliminisao engleskog predstavnika iz takmičenja.

Trenutak odluke dogodio se u 63. minutu kada je Džošua Kimih udarcem glavom sa nekih šest metara, nakon centaršuta Rafaela Gereira, zatresao mrežu “tobdžija”.

Foto: Reuters
U Mančesteru je Real dugo vodio 1:0 protiv aktuelnog šampiona Evrope, ali je Kevin de Brujne izjednačio na 1:1 u 76. minutu i tako svom timu obezbjedio produžetak.
Doku je napravio pometnju čim je ušao u igru, a De Brujne nakon nespretne intervencije Ridigera matirao Lunjina.
Real je poveo već u 12. minutu. Vinicijus je ubacio loptu u kazneni prostor sa desne strane, a dva udarca su bila potrebna Rodrigu da savlada Edersona.
Promjene rezultata nije bilo nakon dva produžetka od po 15 minuta, pa je četvrti učesnik polufinala odlučen nakon jedanaesteraca, a Real je bio uspješniji.
Penali:
1:0. Alvarez
Modrić – Ederson brani
Bernardo Silva – Lunin brani
1:1. Belingem
Kovačić – Lunin brani
1:2. Vaskez
2:2. Foden
2:3. Naćo
3:3. Ederson
3:4. Rudiger

 

Rezultati

Mančester siti – Real Madrid 5:4 – 1:1 – (prvi meč 3:3)

De Brujne 76 – Rodrigo 12.

Bajern – Arsenal 1:0 (prvi meč 2:2) 

Kimih 63.

Odigrano u utorak:

Barselona – Pari Sen Žermen 1:4 (3:2)

Borusija Dortmund – Atletiko Madrid 4:2 (1:2)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve