Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Arnautović srušio Atletiko za minimalac Intera

Inter je u Milanu pobijedio 1:0 golom Marka Arnautovića koji je bio najspretniji i najsretniji nakon kontranapada Milana u 79. minutu.

Fudbaleri milanskog Intera i ostvarili su pobjedu protiv Atletika iz Madrida u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok su u Ajndhovenu nekadašnji šampioni Evrope PSV i Borusija iz Dortmunda igrali 1:1.

Inter je u Milanu pobijedio 1:0 golom Marka Arnautovića koji je bio najspretniji i najsretniji nakon kontranapada Milana u 79. minutu.

Prvi su na ” Đuzepe Meaci” zaprijetili gosti – Lino je u 11. minutu gađao sa ivice kaznenog prostora, lopta je otišla pored stative.

U poluvremenu je Arnautović zamijenio povrijeđenog Tirama i već u 48. minutu stigao do velike šanse. Di Marko je sjajno ubacio sa lijeve strane, a napadač “neroazura” u pada sa nekoliko metara prebacio gol.

Nedugo zatim Lino, koji je bio najopasniji igrač “jorgandžija” ove večeri, nakon duplog pasa sa Grizmanom, iskosa sa lijeve strane šutiao je pored stative.

Deset minuta kasnije Arnautović je prokockao još jedan zicer. Odigrao je dupli pas sa Lautarom, a onda sa peterca praktično neometan šutirao preko prečke.

Ipak, Austrijanac se iskupio u 79. minutu. Reinildo je pogriješio, Lautaro se stuštio ka golu i šutirao. Oblak je odbranio, ali je sve odlično pratio Arnautović i odbijenu loptu poslao u mrežu.

Do kraja, Atletiko je napadao, ali stvorio je samo jednu šansu. Opet je pokušao Lino sa distance, lopta je prohujala pored stative, pa je ostalo 1:0.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić je u poluvremenu zamijenio povrijeđenog Himenesa i u finišu zaradio žuti karton.

U Ajndhovenu, oba tima su u prvih 15 minuta imala dobre šanse. Ipak, Malen na jednoj, te Tilman na drugoj strani nijesu bili precizni.

I onda u 24. minutu, Malen je utišao “Filips arenu” – iskosa sa desne strane je pogodio bliži ugao, lopta je od prečke završila u mreži.

Domaćin je uzvratio u 54. minutu. Humels je skrivio jedanaestereac, koji je u gol pretvorio De Jong.

Nakon toga je Dortmund bio opasiji, pokušali su Malen i  rezervista Volf, ali je domaćin preživio, ostalo je 1:1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve