Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Analiza: Bamberg najveća prepreka za Mornar do glavne faze

Dvije pobjede bi Mornaru omogućile plasman u glavnu fazu (počinje 4. oktobra), gdje bi crnogorski vicešampion igrao u grupi F sa Strazburom (Francuska), Ostendeom (Belgija) i Tofašom (Turska)

Da bi se domogao glavne, grupne faze FIBA Lige šampiona, Mornar će morati da preskoči dvije stepenice na kvalifikacionom turniru od 13. do 17. septembra (još nije poznato mjesto odigravanja).

Prva je u polufinalu protiv pobjednika četvrtfinalnog duela između portugalskog Sportinga i estonskog Kaleva. Ako preskoče prvu prepreku, Barani u finalu treba da budu bolji od pobjednika polufinala u kojem se sastaju njemački Bamberg i bolji iz četvrtfinalnog meča Juventus Utena (Litvanija) – Kapfenberg (Austrija).

Dvije pobjede bi Mornaru omogućile plasman u glavnu fazu (počinje 4. oktobra), gdje bi crnogorski vicešampion igrao u grupi F sa Strazburom (Francuska), Ostendeom (Belgija) i Tofašom (Turska).

– Po imenima, Bamberg je najveće ime na našem kvalifikacionom turniru, ali ne znamo u kakvoj su oni situaciji, kakav će oni tim napraviti za sljedeću sezonu. Ali treba biti oprezan i sa svim ostalim ekipama, Kalev iz Estonije zna da napravi dobru ekipu, Sporting će sigurno imati puno Amerikanaca i naturalizovanih Amerikanaca u ekipi, niko se ne smije potcijeniti, naprotiv. Ipak, računam da bi nam za prolaz najveća prepreka trebao biti Bamberg. Ali treba prvo proći polufinale, koje nije nimalo naivno, posebno što u ovom trenutku ne znamo u kojem sastavu ćemo mi nastupiti. Dakle, u ovom trenutku je dosta nepoznanica, ali grupa nije ni jača, niti slabija od drugih, mislim da je kvalitet ravnomjerno raspodijeljen, dosta je dobrih ekipa u FIBA Ligi šampiona, kaže za Pobjedu trener Mornara Mihailo Pavićević.

Trener Barana ističe da neće biti lako proći kvalifikacionu grupu.

– Bilo bi, zaista, sjajno da je prođemo. Ponavljam, na prvi pogled Bamberg će biti najveći konkurent, ako neko drugi ne iznenadi. Ali mnogo više ću moći da kažem kada sve ekipe budu kompletirane, dodaje Pavićević.

Na sajtu FIBA Lige šampiona nije objavljeno gdje će se igrati kvalifikacioni turniri. Pavićević objašnjava da je do 5. jula bio rok za prijave za organizaciju turnira, i u tom roku se Mornar nije prijavio. Ipak….

– Ništa još nije odlučeno gdje će se igrati, ne zna se da li se neko prijavio u roku. Mi smo prije žrijeba vagali i na kraju odustali da se prijavimo. Posljednja informacija koju smo mi dobili je da će biti mogućnosti da se neko i naknadno prijavi, ako se iz naše grupe niko nije prijavio. Eventualno igranje u Baru nam ne bi ništa garantovalo, ali bi, svakako, bilo bolje da igramo kući. Vidjećemo da li se isplati da se prijavimo za organizaciju, dosta su veliki troškovi. Ta odluka je, svakako, na Đoku (predsjednik kluba, prima.), ističe trener Mornara.

Mornaru ovog ljeta predstoji veliki posao oko formiranja ekipe, jer je pod ugovorom tek nekolicina igrača od prošle sezone.

– Treba da vidimo kako ćemo mi da izgledamo, ali ćemo se potruditi da budemo konkurentni. Biće drugačija ekipa, sa manje igrača gdje su samo imena, već jedna radna ekipa, sa potpuno drugačijom košarkom, pogotovo u defanzivi. Pokušaćemo time da nadomjestimo nedostatak napadačkog kvaliteta koji neće biti na nivou od prošle sezona, kada smo tu bili jaki, ali smo trpjeli u odbrani, zaključio je Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve