Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Amerikanci su naišli na zid i ekipu koja se ne boji

Zamalo pa da se borimo i za pobjedu. To je, u pravom smislu, bila utakmica tipa - ko će koga da dobije, što je, vjerovatno, i za Amerikance bilo veliko iznenađenje, smatra naš proslavljeni trener Bogdan Tanjević

Bivši selektor Crne Gore i naš proslavljeni trener Bogdan Tanjević za Pobjedu komentariše nastupe naše reprezentacije na Mundobasketu.

U ovom komentaru je govorio o porazu Crne Gore protiv Sjedinjenim Američkim Državama (91:71), kao i o posljednjem meču u drugoj rundi Svjetskog prvenstva protiv Grčke…

– Što se Amerikanaca tiče, utakmica je bila mnogo bliža, za manju razliku, nego što to pokazuje konačan rezultat. Zamalo pa da se borimo i za pobjedu. To je, u pravom smislu, bila utakmica tipa – ko će koga da dobije, što je, vjerovatno, i za Amerikance bilo veliko iznenađenje. Oni su prije ovog meča svima davali po 100 i više poena, a sada su naišli na tvrd zid, na ekipu koja se ne boji. Ekipu koja se ne samo suprotstavila već je nastojala i da pobijedi. To je bilo jako lijepo.

– Neću biti pametniji od ostalih ako kažem da su utisci pozitivni. Plasman među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu je najbolji rezultat svih vremena za nas, ali, bogami, i igra, prikazano znanje i zajedništvo komandnog sastava i igrača su bili veoma lijepi za vidjeti.

– I posljednji meč sa Grčkom je utakmica za uživanje, jer ekipa može samo da dobije, ne može ništa da izgubi. Neka igraju kao i do sada, pa da se za krajnji rezultat “pokoljemo” – zaključio je Tanjević.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve