Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Alkaraz završio Južnoameričku misiju

Novim porazom Alkaraz je dodatno produbio rezultatsku krizu i uvećao bodovni zaostatak na ATP listi za Novakom Đokovićem, koji sada iznosi 1.050 bodova.

Španac Karlos Alkaraz predao je meč protiv  117. igrača svijeta Tijago Monteiro, zbog povrede članka noge i tako izgubio nove bodove na ATP liste.

Novim porazom Alkaraz je dodatno produbio rezultatsku krizu i uvećao bodovni zaostatak na ATP listi za Novakom Đokovićem, koji sada iznosi 1.050 bodova.

Eliminacijom Alkaraza sada je sasvim izvjesno da Novaka Đokovića sa prvog mjesta niko ne može smjeniti čak ni da ne otputuje u SAD na masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

U najgorem mogućem scenariju Đoković bi prvo mjesto mogao da izgubi početkom aprila, a to ujedno znači da će 1. aprila postati najstariji svjetski broj jedan i oboriti još jedan rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Đoković na američkoj turneji ne brani bodove jer u SAD nije igrao tokom pandemije, a Alkaraz brani 1.360 bodova i već ima zaostatak od 1.050.

Prijetnja još uvijek nije ni Italijan Janik Siner, koji zaostaje 1.585 bodova za srpskim teniserom, a u SAD brani ukupno 960 bodova…

Đoković je proteklih godina bio veoma uspješan na ova dva američka Mastersa, pošto je u Indijan Velsu osvojio šest puta trofej, a u Majamiju pet.

Ako Đoković na američkoj turneji bude na svom prepoznatljivom nivou, a očigledno da mu turniri u Majamiju i Indijan Velsu odgovaraju, nakon marta će povećati bodovnu prednost da ga čak ni nakon Rolan Garosa neće biti moguće skinuti sa prvog mjesta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve