Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Ako Sari ode mijenja ga Sautgejtov pomoćnik

Međutim, pitanje je da li bi 49-godišnji stručnjak i prihvatio poziv Plavaca koji se nalaze u specifičnoj situaciji

Ako Mauricio Sari istraje u namjeri i ode sa klupe Čelsija, njega će zamijeniti prvi pomoćnik selektora Engleske Stiv Holand.

Foto: Goal.com

Cijenjeni stručnjak je čak sedam godina radio kao pomoćnik u stručnom štabu Plavaca, a asistirao je ozbiljnim trenerskim imenima kao što su Karlo Anćeloti, Rafa Benitez, Žoze Murinjo i Antonio Konte, a sada je prvi pomoćnik Geretu Sautgejtu.

Holand je napustio Stamford Bridž 2017. godine kako bi prihvatio stalan posao u selekciji Gordog Albiona i smatraju ga najzaslužnijim za taktičke finese u igri engleskog tima koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji došao do polufinala, a potom se plasirao na F4 Lige nacija koje se održava u Portugaliji sljedeće nedjelje.

Međutim, pitanje je da li bi 49-godišnji stručnjak i prihvatio poziv Plavaca koji se nalaze u specifičnoj situaciji. Njima je zbog kršenja pravila o transferima FIFA već zabranila da dovode pojačanja u narednih nekoliko prelaznih rokova pa bi Holand morao da pristane da radi bez novih igrača.

On bi u tom slučaju mogao da se osloni na Kristijana Pulišića koji ne potpada pod kaznu jer je kupljen ranije, ali i isključivo na talentovan djecu iz sopstvenog pogona kao što su Temi Abraham, Ris Džejms, Mejson Maunt i Fikadžo Tomori koji se vraćaju sa pozajmica.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve