Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

“Ajkule” ubjedljive pred put na Evropsko prvenstvo

Bila je to peta test utakmica u pripremnom periodu – prije Gruzije, Crna Gora je bila bolja od Holandije, Australije i Francuske, dok je s Italijom igrala neriješeno, a izgubila nakon peteraca.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore upisala je ubjedljivu pobjedu u posljednjem kontrolnom meču pred nastup na Evropskom prvenstvu.

“Ajkule” su u Kotoru savladale Gruziju 15:8 (4:2, 5:2, 4:1, 2:3).

Bila je to peta test utakmica u pripremnom oeriodu– prije Gruzije, Crna Gora je bila bolja od Holandije, Australije i Francuske, dok je s Italijom igrala neriješeno, a izgubila nakon peteraca.

Tim Vladimira Gojkovića je ubjedljiv trijumf osigurao sjajnom igrom od sredine druge do sredine treće četvrtine, kada je za sedam i po minuta napravio seriju 6:0 i poveo 12:4.

Aleksa Ukropina je bio najefikasniji sa četiri gola, dva su postigli Marko Mršić i Kanstantin Averka, po jedan Draško Brguljan, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Đuro Radović, Miroslav Perković, Vladan Spaić i Dušan Banićević.

U selekciji Gruzije dva puta se upisao bivši crnogorski reprezentativac Stefan Pješivac. “Ajkule” 2. januara putuju u Dubrovnik, gdje će igrati grupnu fazu Evropskog prvenstva.

Prvi rival u grupi A je Francuska (4. januar, 17.45), zatim slijedi duel sa Španijom (6. januar, 17.45) I na kraju sa Hrvatskom (8. januar, 20.15). Direktan plasman u četvrtfinale izboriće dvije prvoplasirane selekcije u grupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve