Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Iskoristiti atrakcije i kulturna nasljeđa radi promocije održive prakse turizma

Sastanak je bio prilika da se razmijene iskustva i ideje o tome kako iskoristiti jedinstvene atrakcije i kulturna nasljeđa Bara i gradova iz Gruzije kako bi privukli posjetioce i promovisali održive prakse turizma

U Opštini Bar danas je upriličena posjeta ambasadorke Gruzije u Budimpešti Tamare Liluashvili i počasnog konzula Gruzije u Crnoj Gori Rada Vujačića. U fokusu današnjeg razgovora bila je međusobna želja za valorizacijom prirodnih potencijala i jačanje saradnje u sektoru turizma. Sastanak je bio prilika da se razmijene iskustva i ideje o tome kako iskoristiti jedinstvene atrakcije i kulturna nasljeđa Bara i gradova iz Gruzije kako bi privukli posjetioce i promovisali održive prakse turizma.

Sastanku su, kako je saopšteno iz barske opštine, prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić kao i potpredsjednici Opštine Tanja Spičanović i Damir Rašketić.

Navodi se da sastanak je rezultat intenzivne saradnje koju Opština Bar ima sa državom Gruzijom i posebno gradom Batumijem sa kojim je prošle godine prilikom posjete delegacije Opštine Bar na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem potpisano Pismo namjere o uspostavljanju saradnje.

Ambasadorka Gruzije u posjeti Opštini Bar

“U fokusu današnjeg razgovora bila je međusobna želja za valorizacijom prirodnih potencijala i jačanje saradnje u sektoru turizma. Sastanak je bio prilika da se razmijene iskustva i ideje o tome kako iskoristiti jedinstvene atrakcije i kulturna nasljeđa Bara i gradova iz Gruzije kako bi privukli posjetioce i promovisali održive prakse turizma”, kazali su iz Opštine Bar.

Dodaje se da u tom kontekstu posebno su istaknuti Batumi Biznis Forum kao i Barski ljetopis kao jedinstvene platforme koje mogu na konkretnim primjerima promovisati i unaprijediti saradnju Bara i Batumija.

Na sastanku je potencirana važnost uspostavljanja diplomatskog predstavništva Gruzije u Crnoj Gori sa ciljem intenziviranja interakcije i kreiranja prilika za razvoj biznisa i turizma između dvije države, konstatovano je tokom susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve